Huawei Honor 2

Τίμια πρόταση, όνομα και πράγμα!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €299,00

Εταιρία: Huawei
Διανομή: Wind

Ελάχιστα περιγραφικά στοιχεία μιας προϊοντικής κατηγορίας βεβαιώνουν πως αυτή έχει ωριμάσει, όσο το εξής: η ύπαρξη μέσα σε αυτήν προτάσεων που χαρακτηρίζονται ως "έξυπνη" και, περισσότερο... λαϊκά, "ψαγμένη" αγορά. Στα smartphones με λειτουργικό Android, για παράδειγμα, πάντα θα υπάρχει θέση για τις κορυφαίες προτάσεις τύπου HTC One και Samsung Galaxy S4 των €700+, όπως και θέση για οικονομικά μοντέλα με κόστος έως π.χ. €150-€200. Όμως υπάρχουν και κάποιες λίγες συσκευές, οι οποίες έχουν τη φιλοδοξία να προσφέρουν την πλειοψηφία όσων προσφέρουν "τα μεγάλα", σε τιμή πλησιέστερη "στα μικρά". Η Wind έχει... παράδοση σε αυτές τις συσκευές, καμία έκπληξη λοιπόν που η πλέον αξιόλογη "έξυπνη αγορά" σε smartphone αυτόν τον καιρό, είναι αποκλειστική στο δικό της δίκτυο: πρόκειται για το Huawei Honor 2.

Για να θέτουμε τα πράγματα εξ αρχής στο σωστό τους πλαίσιο... €299. Τόσο κοστίζει για να αποκτηθεί το Honor 2 χωρίς συμβόλαιο. Mε κάποιο από τα καινούργια συμβόλαια "W" που προσφέρει η Wind εδώ και λίγες μέρες, δε, με ακόμη λιγότερα. Το ποσό δεν είναι σημαντικό μόνο επειδή δεν ξεπερνά το "ψυχολογικό όριο" των χρημάτων που ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού μπορεί, maximum, να καταβάλλει για νέο smartphone. Είναι σημαντικό και επειδή προσφέρει πράγματα που συνήθως ανήκουν στην κατηγορία των €500+ κινητών, εξ ου και η "έξυπνη αγορά" που λέγαμε νωρίτερα. Απευθύνεται, δε, σε κόσμο που έχει απαιτήσεις μεν από το smartphone του, αλλά δεν προτίθεται να επενδύσει πολλά γι' αυτές και είναι έτοιμος να κάνει κάποιους συμβιβασμούς. Ευτυχώς, μικρούς.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η πρώτη εντύπωση που αποπνέει εξ αρχής το Honor 2 είναι αυτή που ρεαλιστικά περιμένει κανείς. Δεν είναι ούτε το πλέον εντυπωσιακά σχεδιασμένο, ούτε το πολυτελέστερα κατασκευασμένο smartphone με Android, ούτε το ελαφρύτερο, ούτε το λεπτότερο. Είναι όμως αξιοπρεπέστατο σε όλους τους παραπάνω τομείς και δεν αφήνει περιθώριο για παράπονα. Η συνοχή των επιμέρους τμημάτων του είναι αψεγάδιαστη, το πλαστικό περίβλημα αντιστέκεται στα γλιστρήματα και τις γρατσουνιές, η οθόνη το ίδιο. Αυτή αποτελεί και ένα από τα πολύ σημαντικά θετικά στοιχεία του Honor 2: διαγωνίου 4.5 ιντσών και ανάλυσης 720p, θυμίζει σε ένα βαθμό αυτήν του αγαπημένου μας περυσινού HTC One X και προσφέρει πολύ καλές γωνίες θέασης (τεχνολογίας IPS γαρ). Στην απόδοση του κατάλευκου και του μαύρου θα μπορούσε να είναι καλύτερο, όμως αυτό δεν θα προβληματίσει την πλειοψηφία των χρηστών του σε καμία σχεδόν περίπτωση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ