Huawei Honor 2

Τίμια πρόταση, όνομα και πράγμα!

Η Huawei επέλεξε - για λόγους κόστους μεν αλλά ακολουθώντας συνήθη πλέον πρακτική - πλαστικό περίβλημα του οποίου η "πλάτη" αφαιρείται: αυτό προσφέρει στο Honor 2 το πλεονέκτημα που έχει και το Galaxy S4 έναντι του HTC One, δηλαδή τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο (έως 64 GB μέσω κάρτας microSD). Στην "πλάτη" θα βρει κανείς και δύο από τα επίσης πλέον αξιόλογα στοιχεία του Honor 2: τα δύο ηχεία (που αποδίδουν στερεοφωνικό ήχο καλύτερo από αυτόν των περισσότερων άλλων smartphones), καθώς και την κάμερα με αισθητήρα των 8 Megapixel. H ανάλυση αυτή δεν είναι ασυνήθης πια, βέβαια, τα δύο (!) Flash τεχνολογίας LED όμως είναι - και βοηθούν σημαντικά στο... κλασικό πρόβλημα, δηλαδή τη φωτογράφιση σε κακές συνθήκες φωτισμού. Στις καλές, το Honor 2 μπορεί να συλλάβει ικανοποιητικότατες φωτογραφίες (σίγουρα για το κόστος του), καθώς και αξιοπρεπέστατο video, έως ανάλυσης 1080p. Pas mal!

Εννοείται πως κινητό με πολύ καλή οθόνη και κάμερα δεν μπορεί να στερείται κανέναν από τους σύγχρονους αισθητήρες, κανέναν τρόπο ασύρματης διασύνδεσης (Wi-Fi N και Bluetooth 3.0), καθώς και δέκτη ραδιοφώνου (εκτός αν μιλάμε για iPhone φυσικά). Το Honor 2 προσφέρει όλα τα παραπάνω, συν το χαρακτηριστικό βάσει του οποίου προωθείται από τη Wind και τη Huawei: βασίζεται σε επεξεργαστή 4 πυρήνων, χρονισμένο στα 1.4 GHz. Ο επεξεργαστής είναι σχεδιασμού της ίδιας της Huawei και, υποβοηθούμενος από το 1 GB μνήμης λειτουργίας, αποδίδει... ανέλπιστα καλά: στα τυπικά μετροπρογράμματα που δοκιμάσαμε δεν απείχε πολύ από τις "ναυαρχίδες" των HTC και Samsung, ενώ σε καθημερινή χρήση του Android 4.0.4 δεν παρατηρήσαμε ούτε πολλούς"στιγμιαίους δισταγμούς" (το... pet hate μας σε τέτοια κινητά), ούτε καθυστερήσεις. Ελπίζουμε πάντως η Huawei να κρατήσει την υπόσχεσή της για αναβάθμιση του λειτουργικού της Google σε 4.2.2 μέσα στο καλοκαίρι.

Το καλύτερο όλων, εκτός από την τιμή πώλησης βέβαια, το κρατήσαμε για το τέλος: το Honor 2 αξιοποιεί μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας (2250 mAh), με αποτέλεσμα να προσφέρει αυτό που... πολύ μας είχε λείψει! Με άλλα λόγια: αυτονομία μίας ολόκληρης εργασιακής ημέρας - νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ - χωρίς πρόβλημα. Αν σκεφτεί κανείς, δε, πως "το καταπιέσαμε ψυχολογικά" στις δοκιμές μας πιο πολύ απ' όσο τυπικά θα το χρησιμοποιήσει η πλειοψηφία των καταναλωτών, η αυτονομία του φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη. Με αυτό και όλα τα προαναφερθέντα ως δεδομένα, δεν μένει παρά να εκφράσουμε και με... ακριβείς λέξεις το προφανές: στη ζώνη τιμής των €249-€449, το Honor 2 πρακτικά "δεν έχει αντίπαλο" και η αγορά του προτείνεται ανεπιφύλακτα. Πάνω από το όριο εκείνων των χρημάτων "συναντά" το HTC One X και το LG Nexus 4, οπότε η επιλογή γίνεται δυσκολότερη - δεν χωρά αμφιβολία, ωστόσο, στο γεγονός ότι είναι ίσως το ιδανικό κινητό "αναβάθμισης" για όσους έχουν ήδη ένα φθηνότερο και λιγότερο ικανό smartphone, καθώς και στο γεγονός ότι είναι ένα από τα αληθινά φετινά highlights σε όλη την προϊοντική κατηγορία των Androidών. "Λόγω τιμής", όνομα και πράγμα!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ