Προσπερνώντας το στοιχείο του δύσχρηστου στο iPhone 6 Plus - δεν συναντήσαμε ούτε έναν άνθρωπο που να μην το έπιασε ασυναίσθητα και με τα δύο χέρια από την πρώτη στιγμή - όταν έρχεται η ώρα να το αντιπαραβάλλει κανείς με τον προκάτοχό του, περνά στο... επόμενο πρόβλημα: το νέο μοντέλο δεν προσφέρει (ακόμη) στα "απλά και καθημερινά" κάτι περισσότερο, σίγουρα όχι αναλογικά με το άλμα στη διαγώνιο και την ανάλυση. Όντας κάτοχοι ενός iPhone 5S από πέρυσι το φθινόπωρο, για ώρες επιδιώξαμε να κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα και στα δύο κινητά μαζί. Το να βλέπεις π.χ. 2 mail παραπάνω στο σχετικό app, 3 posts παραπάνω στο timeline του Facebook ή 2 tweets παραπάνω στο Twitter δεν βοηθά σημαντικά σε κάτι, όπως δεν βοηθά και το "ένα κλικ zoom-out παραπάνω" στο Google Maps. Ευδιάκριτη διαφορά διαπιστώνει κανείς αν μικρύνει το μέγεθος της γραμματοσειράς στο μικρότερο δυνατό, στην οποία περίπτωση όμως θα πρέπει μετά να πλησιάσει το 6 Plus στα μάτια του για να διακρίνει τις λέξεις.
Στην περίπτωση των Web sites τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς όντως βοηθά να βλέπει κανείς "με μια ματιά" μεγαλύτερο μέρος τους, όταν όμως έρχεται η ώρα να διαβάσεις κάποιο άρθρο... πάλι zoom in θα κάνεις! Προσθέτεις σε αυτά το γεγονός ότι π.χ. το Flipboard και το Pulse δεν εμφανίζουν την ύλη των sites όπως στο iPad, αλλά όπως στο iPhone και γρήγορα καταλήγεις στο αναπόφευκτο συμπέρασμα: η εντυπωσιακή οθόνη του iPhone 6 Plus καθιστά απολαυστική τη θέαση video ή φωτογραφιών, και περισσότερο άνετη τη σκόπευση στη φωτογράφηση, όμως πάρα πολλές εφαρμογές δεν έχουν ακόμη βελτιστοποιηθεί για τον extra χώρο που έχουν στη διάθεσή τους. Πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί κανείς τα iPhone, φυσικά, όμως αν οι πιο πολλές Δικτυοκεντρικές του λειτουργίες δεν εμφανίζονται βελτιωμένες ως προς τη χρηστικότητά τους, τότε τι; Η κατάσταση αυτή υποθέτουμε θα βελτιωθεί με τον καιρό, όσο τα apps δηλαδή αναβαθμίζονται - έστω κι αν, όταν η διαδικασία αυτή θα πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, θα είναι μάλλον... καιρός για την ανακοίνωση του iPhone 7 Plus πια.
Κάτι που εμφανίζεται, πάντως, σαφέστατα βελτιωμένο είναι η ταχύτητα πρόσβασης του iPhone 6 Plus στο Internet. Κάνοντας τις σχετικές δοκιμές με πρόσβαση στο δίκτυο 4G της CosmOTE, η διαφορά ανάμεσα στο iPhone 5S και το iPhone 6 Plus (και τα δύο στο ίδιο δίκτυο και με το ίδιο είδος πρόσβασης) ήταν πολύ μεγάλη. Άλμα κυριολεκτικά... 2x - της τάξης των 70-75 Mbps στο "κατέβασμα" δεδομένων από 35-40 Mbps και 20-25 Mbps στο "ανέβασμα" από 7-8 Mbps, στα iPhone 6 Plus και iPhone 5S αντίστοιχα - γίνεται αντιληπτό αμέσως.
Αυτό, σε συνδυασμό με το ισχυρότερο hardware του νέου iPhone καθιστά, τουλάχιστον, όλες τις Δικτυακές εφαρμογές και λειτουργίες ταχύτερες στην ανταπόκριση και τη γενικότερη χρήση. Κατά πολύ. Δεν είχαμε έκδοση του iPad Air με δικτύωση 4G για να κάνουμε σύγκριση "δίπλα-δίπλα", αλλά έχουμε την αίσθηση πως όλα τα Δικτυακά apps έδειχναν το ίδιο ή και περισσότερο "σβέλτα". Για τον κόσμο που χρησιμοποιεί τα iPhone επαγγελματικά - ειδικά δε γι' αυτόν που κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου η κάλυψη 4G της CosmOTE είναι καλύτερη - αυτή η αυξημένη ταχύτητα Δικτυακής πρόσβασης είναι ίσως λόγος απόκτησης ενός iPhone 6 Plus (ή "απλού" iPhone 6 βέβαια) από μόνη της.