LG G2

Το... αουτσάιντερ που εκπλήσσει!

Κάτι άλλο για το οποίο η LG αξίζει τα εύσημα - και είναι κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά - είναι η δύναμη που έχει "κρύψει" στο λεπτό περίβλημα και το σχετικά μικρό βάρος του G2. Ο επεξεργαστής είναι από τους ταχύτερους της αγοράς αυτή τη στιγμή και - βοηθούμενος από 2 GB μνήμης λειτουργίας - εκτελεί οποιαδήποτε λειτουργία... ακαριαία σχεδόν. Τον "καταπιέσαμε ψυχολογικά" με μετροπρογράμματα, αλλά και μερικά απαιτητικά games, και δεν διαπιστώσαμε την ενοχλητική... υπερθέρμανση στο πίσω μέρος του που χαρακτηρίζει άλλα smartphones. Στον πληρέστατο εξοπλισμό του G2 εννοείται πως περιλαμβάνονται όλοι οι αισθητήρες και τα κυκλώματα ασύρματης διασύνδεσης που περιμένει κανείς από ένα top Androidές, με μόνο μας περιθώριο για παράπονο την απουσία θύρας για κάρτες μνήμης microSD. Το γεγονός περιορίζει τους κατόχους του G2, καθώς τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου (διαθέσιμα στον χρήστη τα 11) ίσως δεν αποδειχθούν αρκετά για το είδος των power users που θα ήθελαν αυτό το κινητό.

Το γεγονός ότι ο αποθηκευτικός χώρος του G2 δεν επεκτείνεται είναι αρνητικό επιπροσθέτως και επειδή η κύρια κάμερά του είναι εκπληκτική. Αληθινά εκπληκτική. Είμαστε επιφυλακτικοί όποτε διαβάζουμε για πολλά Megapixel σε smartphone, όμως τα 13 του G2 υποστηρίζονται από σταθεροποιητή λήψης ο οποίος αποδεικνύεται χρησιμότατος στη λήψη όχι μόνο των φωτογραφιών, αλλά και του video υψηλής ευκρίνειας. Και τα δύο χρειάζονται υπολογίσιμο χώρο όταν αξιοποιείται η κάμερα συχνά, εξ ου και το θέμα του αποθηκευτικού χώρου. Η LG έχει, πάντως, εξοπλίσει το G2 με ευέλικτο και ισχυρό software ελέγχου της κύριας κάμερας, το οποίο παρέχει επιλογές επιπέδου αληθινής compact ψηφιακής φωτογραφικής. Και μάλιστα με λιγότερα ανούσια χαρακτηριστικά, όπως κάποια π.χ. στα Galaxy S4 και S4 Active, τα οποία δεν αξιοποιήσαμε ποτέ.

Είναι δύσκολο, άλλωστε, να μην νοιώσει κανείς αποζημιωμένος για το θέμα του αποθηκευτικού χώρου, από το ίσως σημαντικότερο θετικό του G2: την εξαιρετική οθόνη του. Αυτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι - σύμφωνα με την... μόδα των ημερών - ανάλυσης HD, όμως εξίσου εντυπωσιακές είναι τόσο οι γωνίες θέασής της (χάρις στην τεχνολογία IPS), όσο και η απόδοση του μαύρου και των "δύσκολων" χρωμάτων γενικότερα. Τα πάντα φαίνονται πανέμορφα σε αυτήν την οθόνη. Τόσο απλά. Αν συνυπολογίσει κανείς στα παραπάνω και την πολύ μεγάλη μπαταρία των 3000 mAh - η οποία... έτσι για αλλαγή όντως χαρίζει στο G2 αυτονομία μίας εργασιακής μέρας με εντονότατη χρήση - έχει μπροστά του ένα smartphone που αληθινά παρακινεί τον κάτοχό του να το χρησιμοποιήσει σε βαθμό εξαντλητικό. Πολύ, πάρα πολύ λίγες είναι οι συσκευές που αποπνέουν κάτι τέτοιο.

Δεν θα κρύψουμε το γεγονός ότι το G2 μάς άρεσε πάρα πολύ όχι μόνο για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για έναν ακόμη: το θεωρούσαμε... αουτσάιντερ στην φετινή "κούρσα για το καλύτερο smartphone με Android". Η επαφή μας μαζί του ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, αν μη τί άλλο γιατί η συνολική μας εντύπωση από αυτό είναι καλύτερη από αυτήν που σχηματίσαμε για το Samsung Galaxy S4. Η κατάταξη των συνολικά κορυφαίων smartphones με το λειτουργικό της Google στα μάτια μας, λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής για το 2013: HTC One, LG G2, Samsung Galaxy S4... και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Η προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης του κινητού της LG ανέρχεται στα €600 - χαμηλότερη αυτής των δύο άλλων smartphones που προαναφέραμε δηλαδή - και στην αγορά μπορεί να βρεθεί για λιγότερα από €480. Για το κοινό λοιπόν που μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες Δικτυακής αποθήκευσης (cloud) ώστε να "ξεφορτώνει" εκεί συχνά δεδομένα και να εξοικονομεί αποθηκευτικό χώρο από το G2, η πρόταση της LG αξίζει μια πάρα, πάρα πολύ προσεκτική ματιά. Πολύ, όμως!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ