LG G4

Διάδοχος άξιος, Androidές... από τα λίγα!

Στα υπόλοιπα δεν υπάρχει περιθώριο για παράπονο... εκτός από ένα (που το αφήνουμε τελευταίο): και πάρα πολύ γρήγορο στη λήψη κι αποστολή δεδομένων είναι το G4 στο δίκτυο 4G της CosmOTE που το δοκιμάσαμε, και επαρκέστατη αυτονομία προσφέρει (γύρω στις 9-9.5 ώρες με έντονη χρήση), και ακόμη καλύτερη είναι η οθόνη του από την ήδη εκπληκτική του G3, και συμπαθητικό το γραφικό περιβάλλον της LG που "ντύνει" το Android 5.1 (αν και συνεχίζουμε να προτιμούμε το "αγνό" Lollipop). Όταν όλα έχουν ειπωθεί, και λαμβάνοντας στα υπ' όψιν όλα ανεξαιρέτως τα χαρακτηριστικά του στα υπ' όψιν - σχεδιασμό, δυνατότητες, τεχνικά χαρακτηριστικά, κάμερα, λειτουργικό και extras - είναι κατά τη γνώμη μας το πλέον ισορροπημένο κορυφαίο smartphone που στηρίζεται σε Android. Όχι το καλύτερο σε όλα, ναι, μα το καλύτερο συνολικά. Και αυτό έχει, ασχέτως όλων των υπολοίπων, τη σημασία του.

Το G4 είναι, σε κάθε περίπτωση, το πλέον ενδιαφέρον Androidές σε αυτό το σημείο της χρονιάς που διανύουμε. Στον ορίζοντα για φέτος υπάρχει το επόμενο Galaxy Note, ένα ακόμη κορυφαίο μοντέλο από την HTC και το καινούργιο Nexus, όμως ανάμεσα στα top κινητά με Android που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά, το LG G4 ξεχωρίζει. Το παράπονό μας μπορεί να είναι μόνο ένα... και είναι αυτό: η τιμή πώλησής του (η προτεινόμενη στα €769 τουλάχιστον) είναι μία χαμένη ευκαιρία. Αν ήταν ευδιάκριτα φθηνότερο από το Samsung Galaxy S6 θα έδινε έναν λόγο προτιμήσης παραπάνω στο ενδιαφερόμενο κοινό, όμως η τιμή τους είναι ίση (και το brand των Galaxy ισχυρότερο). Ισχύει, άλλωστε, και για το LG G4 ό,τι ισχύει και το Galaxy S6 ή οποιοδήποτε άλλο κινητό άνω των €750: είναι υπερβολικά κοντά στην τιμή του αντίστοιχου iPhone 6, με ό,τι αυτό σημαίνει για την προτίμηση των μη "συνειδητοποιημένων" χρηστών, όσων δηλαδή προτιμούν επί τούτου το Android.

Με αυτό, ωστόσο, ξαναγυρίζουμε στην... αρχική συζήτηση: για εκείνους κι εκείνες που προτίθενται να δώσουν περισσότερα από €750 για κινητό αλλά θέλουν να μείνουν μακριά από τα iPhone και το οικοσύστημα της Apple, το LG G4 είναι η συνολικά καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Περισσότερο ενδιαφέρουσα από το πανίσχυρο αλλά βαρετό Samsung Galaxy S6, με καλύτερη κάμερα και εναλλάξιμη μπαταρία σε σχέση με το HTC One M9, τεχνικά ανώτερη από το Sony Xperia Z3 4G (το Z4 δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στη χώρα μας). Τα χρήματα δεν είναι λίγα, αλλά τα αξίζει. Στα μάτια μας... και με το παραπάνω.

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ