LG Optimus 3D

Όποιος χρειάζεται 3D, το ξέρει!

Τα όσα διαπιστώσαμε σχετικά με την εικόνα 3D, ωστόσο, ελάχιστη σχέση έχουν με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Optimus 3D: ως Android smartphone αυτό καθ' αυτό είναι, αν μη τί άλλο, πλήρες και ποιοτικό σχεδόν στα πάντα. Είναι πάρα πολύ γρήγορο σε όλες τις τυπικές λειτουργίες και την καθημερινή χρήση (με Android 3.2), η οθόνη του είναι φωτεινή κι ευκρινέστατη (ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους με ήλιο), ενώ η αυτονομία του είναι τυπική μεν αλλά ικανοποιητικότατη για smartphone (μία εργασιακή μέρα "τη βγάζει"... αν δεν ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα με τις 3D λειτουργίες του). Το κινητό της LG συλλαμβάνει και video ανάλυσης 1080p (σε... παραδοσιακό 2D εννοείται), με ποιότητα καλή κι ενίοτε πολύ καλή, υποβοηθούμενη κι από σύστημα σταθεροποίησης. Οι φωτογραφίες είναι επίσης ποιοτικές, έστω κι αν έχουμε εισπράξει καλύτερες και από μοντέλα της ίδιας της LG.

Ένα κινητό που συγκαταλέγεται βέβαια στα ανώτερου επιπέδου από τη γκάμα που προσφέρει η LG, δεν στερείται τίποτε από τα αυτονόητα. Φέρει όλων των ειδών τους αισθητήρες, όλους τους τρόπους ασύρματης διασύνδεσης, καθώς και θύρα mini-USB για σύνδεση με Η/Υ. Tα 8 GB που ενσωματώνει θα μπορούσαν να είναι ίσως περισσότερα για την τιμή πώλησης που χαρακτηρίζει το Οptimus 3D, όμως ο αποθηκευτικός χώρος επεκτείνεται εύκολα μέσω της θύρας για κάρτες μνήμης microSD.

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς από τα παραπάνω, το Optimus 3D είναι εν τέλει ένα προσεγμένο smartphone, με όνομα που... το αδικεί. Αν επικεντρωθεί κανείς στο "ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα", δηλαδή τη διαχείριση εικόνας 3D, έχουμε την αίσθηση ότι μακροπρόθεσμα "χάνει το νόημα": στην παρούσα φάση αυτή δεν έχει να προσφέρει και τόσα πολλά πέρα από το αρχικό διάστημα του "πλάκα έχει". Θεωρούμε προτιμότερο ν' αντιμετωπίσει κανείς το Optimus 3D ως ένα πάρα πολύ καλό συνολικά Androidές, αξιολογότατο σε όλα, με τις δυνατότητες 3D ως ευπρόσδεκτο bonus. Έτσι βέβαια προκύπτει και... εσωτερικός ανταγωνισμός, αφού το εξαιρετικό Optimus 2X - χωρίς 3D, με μικρότερη οθόνη αλλά με το chip Tegra της nVidia και χαμηλότερη τιμή στην αγορά - μάς έχει "βγάλει ασπροπρόσωπους" από πέρυσι. Και τα δύο Optimus, άλλωστε, θα αναβαθμιστούν σε Android 4.0 από την LG. 3D ή μη 3D, λοιπόν; Ο καθείς κι η γνώμη του!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ