LG Optimus G Pro

Μεγάλο μεν, σε όλα δε!

Εκεί όπου διαπιστώσαμε... ανέλπιστα υψηλές επιδόσεις - ακριβώς επειδή ένα smartphone 5.5 ιντσών προδιαθέτει για επαγγελματική κυρίως χρήση - ήταν στον τομέα της σύλληψης φωτογραφίας και video. Το G Pro φέρει στο πίσω μέρος του αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel, συνοδευόμενο από ποιοτικό φακό, η LG δε έχει φροντίσει να συμπεριλάβει πάρα πολύ καλό συνοδευτικό λογισμικό σχετικών λειτουργιών και ρυθμίσεων για την αξιοποίηση του αισθητήρα αυτού. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού είναι λεπτομερέστατες, πεντακάθαρες, πειστικές φωτογραφίες ακόμη και με κακό φωτισμό - πόσο μάλλον με ευνοϊκό - αλλά και video ανάλυσης 1080p στα 30 καρέ το οποίο... αρχικά δεν πίστεψε κανείς πως συλλάβαμε με κινητό! Πολύ καλύτερος του συνηθισμένου είναι και ο ήχος που συλλαμβάνεται με το video αυτό. Τα παραπάνω υποθέτουμε μπορεί να φανταστεί οποιοσδήποτε πόσο πιο εύκολα και άνετα γίνονται με την οθόνη των 5.5 ιντσών αξιοποιήσιμη ως προεπισκόπησης. Απλώς... άλλο επίπεδο!

Στα υπόλοιπα... κανένα παράπονο. Η αυτονομία του είναι αξιολογότατη ("έβγαλε" εργασιακή μέρα με κανονική χρήση και 6 ώρες "βασανιστηρίων" στις δοκιμές μας), η ποιότητα του ήχου στις κλήσεις καθ' όλα αξιοπρεπής, η χρήση του "με το ένα χέρι" όσο εύκολη μπορεί να είναι με οθόνη 5.5 ιντσών (ευκολότερη πάντως απ' ότι στο Galaxy Note). Η μόνη μας μικρή... φοβία σχετικά με το G Pro σχετίζεται με την έκδοση Android που φέρει. Αυτή είναι μεν η 4.1.2, σχετικά πρόσφατη, όμως δεν θα ήταν παράλογο θεωρούμε (και βάσει της χρονικής καθυστέρησης με την οποία ήλθε στην Ευρώπη) να ζητούσαμε κάτι περισσότερο πρόσφατο: την 4.2, αν όχι την 4.2.2. Το αναφέρουμε επειδή η LG είχε μάλλον... απρόβλεπτο χρονοδιάγραμμα στο παρελθόν όσον αφορά στις αναβαθμίσεις λογισμικού των κινητών της. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η εταιρεία θα φροντίσει σχετικά, αν μη τί άλλο γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο και οικονομικό ακριβώς δεν είναι, και η χρήση του εκ των πραγμάτων θα είναι απαιτητική και όχι... casual.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, για τα "μεγάλα" smartphones - τα πειρακτικά λεγόμενα και... phablets - οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital γνωρίζουν τη γνώμη μας: δεν είναι για τον καθένα. Τόσο η αισθητική τους, όσο και η χρήση τους είναι ολοφάνερα θέμα προσωπικής προτίμησης. Με αυτό ως δεδομένο, ωστόσο, το G Pro είναι πάρα, πάρα πολύ καλή πρόταση για όσους χρειάζονται την περισσότερων ιντσών οθόνη και έχουν σαφή ιδέα του πώς θα την αξιοποιήσουν: είναι πάνοπλο, ταχύτατο και αξιόπιστο. Με την (extra) αγορά μιας κάρτας μνήμης π.χ. των 16-32 GB μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε "αποστολή" και να συλλάβει άφθονο ποιοτικό υλικό φωτογραφιών και video. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα στο συγκεκριμένο κοινό και ελπίζουμε η LG να "πράξει τα δέοντα" ώστε αυτή η κορυφαία συσκευή να μείνει επίκαιρη και έγκυρη ως επιλογή για πολύ καιρό. Αν μη τί άλλο, το αξίζει όσο λίγες!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ