LG Optimus L5 II

Προσιτό και... προσεγμένο!

Ο τρίτος τομέας στον οποίο έχει "γίνει συμβιβασμός" είναι αυτός του παρεχόμενου αποθηκευτικού χώρου: τα ενσωματωμένα 4 GB που αναφέρονται ως θεωρητικά, πρακτικά είναι μόλις 1.5 - κάτι που σημαίνει πως αν θέλει κάποιος να μεταφέρει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό μαζί του με το L5 II - μουσική και φωτογραφίες για παράδειγμα - πρακτικά θα καταφύγει στην αγορά κάρτας μνήμης κάποια στιγμή. Με αυτό, ωστόσο, τελειώνει η... "γκρίνια", καθώς αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι η απόδοση στις "συνήθεις" λειτουργίες - και το L5 II αποδεικνύει πως δεν είναι απαραίτητα τα χαρακτηριστικά κορυφαίων μοντέλων για ικανοποιητική "συμπεριφορά" κατά τη χρήση.

Η αλήθεια είναι πως με 512 MB μνήμης είχαμε ουκ ολίγες... αμφιβολίες στην αρχή, όμως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων - με εξαίρεση τα περίπλοκα games στην ουσία - η πρόταση της LG ήταν επαρκώς γρήγορη κι αξιόπιστη. Χρήστες με υψηλές απαιτήσεις θα μπορούσαν πιθανώς να ζητήσουν περισσότερα όταν π.χ. θέλουν να έχουν ενεργές 2-3 εφαρμογές μαζί, όμως ένα κινητό των €199 απευθύνεται σε κόσμο που δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Αυτό που όλοι χρειάζονται, αντιθέτως, είναι ένα smartphone που "βγάζει" μια εργασιακή μέρα χωρίς δεύτερη φόρτιση - και το νέο L5 απέδειξε πως μπορεί να το κάνει άνετα, παρέχοντας σχεδόν 10 ώρες αυτονομίας με "φυσιολογική" χρήση.

Εν τέλει - πέρα από τις επιδόσεις και τις προδιαγραφές - το Optimus L5 II είναι ακριβώς αυτό που προωθεί η LG: ένα "εισαγωγικό" μεν smartphone, σε προσιτή τιμή, το οποίο είναι όμως σε θέση να προσφέρει πιο πολλά απ' όσα η τιμή αυτή θα υπονοούσε. Για τους καταναλωτές που σκοπεύουν να συλλαμβάνουν πολλές φωτογραφίες με το επόμενο κινητό τους, δεν θα το συνιστούσαμε (τόσο λόγω κάμερας όσο και αποθηκευτικού χώρου). Για εκείνους κι εκείνες, ωστόσο, που γνωρίζουν πως ένα "γενικών καθηκόντων" smartphone, στο οποίο θα αξιοποιούν τις συνηθέστερες και δημοφιλέστερες εφαρμογές, θα τούς είναι αρκετό, αξίζει σαφώς προσοχής. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ