Logitech Ultrathin Keyboard Cover

Πληκτρολόγιο και κάλυμμα, δύο σε ένα!

Πέρα από την προσθήκη του πληκτρολογίου στο iPad - που καθιστά, ειδικά το νέο iPad με την άφθονη επεξεργαστική δύναμη και την οθόνη υψηλής ανάλυσης, κανονικό laptop ουσιαστικά - το Ultrathin Keyboard Cover χρησιμεύει και ως προστατευτικό για την οθόνη του tablet της Apple. Το αξεσουάρ της Logitech "κλειδώνει" τέλεια πάνω στο iPad με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και τα Smart Covers της αμερικανικής εταιρείας: λιλιπούτιοι μαγνήτες "ευθυγραμμίζουν" τα δύο περιβλήματα και μία μικρή προέκταση του πληκτρολογίου "αγκαλιάζει" ένα τμήμα της πίσω πλευράς του iPad. Με... προσπάθεια το περιφερειακό της Logitech θα μετακινηθεί από τη θέση του, ναι, αλλά με "φυσιολογική" χρήση θα παραμείνει ακριβώς εκεί που πρέπει.

Όσον αφορά στο κατά πόσο προστατεύει το Ultrathin Keyboard Cover την οθόνη του iPad από πτώση, η αλήθεια είναι πως... δεν το αποτολμήσαμε το πείραμα: χρησιμοποιήσαμε το νέο iPad που μετά κόπων και βασάνων είχαμε βρει την ημέρα της κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, οπότε...! Την προστατεύει ωστόσο από γρατσουνιές, προφανώς, ενώ και το ίδιο στην πίσω πλευρά του δεν θα εμφανίσει γδαρσίματα και σημάδια εύκολα - ε, με κάποια προσοχή προφανώς. Ενδιαφέρουσα είναι και η τρίτη... bonus λειτουργία του Ultrathin Keyboard Cover, αυτή του στηρικτικού (stand): χάρις στην ειδική εσοχή ακριβώς πάνω απ' το πληκτρολόγιο, η οποία σταθεροποιεί το iPad σε γωνία περίπου συγκρίσιμη με αυτή της οθόνης ενός laptop στημένου σε γραφείο. Σε αυτή τη διάταξη είναι πιθανότερο να αξιοποιείται το αξεσουάρ της Logitech, ακόμη κι αν ο κάτοχος του iPad διαθέτει ήδη άλλο stand.

Πρακτικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της συμβίωσής μας με το Ultrathin Keyboard Cover δεν αντιμετωπίσαμε, εκτός από δύο που ίσως αξίζουν αναφοράς. Ένα: το προϊόν της Logitech εύλογα απαιτεί να το βγάλει κανείς από την όποια θήκη πιθανώς ήδη χρησιμοποιεί, προκειμένου να... "κολλήσουν" τα δύο προϊόντα. Δεν είναι κάτι για το οποίο "φταίει" η Logitech, βέβαια, όμως για εκείνους τους χρήστες που έχουν συνηθίσει να μεταφέρουν το iPad με θήκη, το "βάλε-βγάλε" είναι ενίοτε εκνευριστικό. Δύο: τα πλήκτρα του Ultrathin Keyboard Cover εμάς μας ικανοποιήσαν, ενδέχεται ωστόσο χρήστες με μεγάλα χέρια και δάκτυλα να διαπιστώσουν πως η απόσταση μεταξύ των πλήκτρων δεν είναι αρκετή γι' απολύτως άνετη πληκτρολόγηση. Καμία από τις δύο αυτές παρατηρήσεις, ωστόσο, δεν είναι αρκετή για ν' αμαυρώσει την πάρα πολύ καλή εικόνα ενός αληθινά μελετημένου, χρήσιμου, ποιοτικού περιφερειακού που προτείνουμε για αγορά... αδίστακτα σε κάθε κάτοχο iPad 2 ή νέου iPad. Κι αφού αυτό δεν το κάνουμε συχνά, ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ