Nokia C3

Και προσιτό, και ικανό

Από πλευράς λειτουργικού συστήματος, το Nokia C3 στηρίζεται στο Symbian Series 40 - παρά το γεγονός ότι η απεικόνιση θυμίζει περισσότερο την τρίτη έκδοση του Series 60. Από την κεντρική οθόνη της συσκευής προσφέρονται οι απαραίτητες ενδείξεις μπαταρίας και ισχύος σήματος, καθώς και πληροφορίες που έχει ορίσει ο χρήστης ότι επιθυμεί παρούσες εκεί, για παράδειγμα updates από υπηρεσίες όπως το Facebook. H ποιότητα λήψης και απόδοσης του ήχου κατά τις κλήσεις είναι πάρα πολύ καλή, μην προβληματίζοντας ούτε μία φορά το Αθηνόραμα Digital κατά τις δοκιμές του σε διάφορες συνθήκες και μέρη.

Άκρως ικανοποιητικές είναι οι επιδόσεις της συσκευής και στη διαχείριση και αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων, αφού οι υποστηριζόμενοι τύποι είναι πάρα πολλοί, ενώ υποστηρίζεται και η δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς του ήχου σε σετ ακουστικών Bluetooth χάρις στο πρωτόκολλο A2DP. Για τους θιασώτες του ραδιοφώνου υπάρχει ο αντίστοιχος δέκτης με την υποστήριξη RDS και τις όποιες ενδείξεις να μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους στην κεντρική οθόνη της συσκευής. Μία "αχίλλειο πτέρνα" έχει το C3 κι αυτή είναι η ενσωματωμένη κάμερα, η οποία είναι βασικών δυνατοτήτων και ανάλυσης μόλις 2 megapixel.

Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες από το νέο κινητό της Nokia θα έχουν ανάλυση μόνο 1600x1200 pixel, αλλά και ότι, λόγω φακού, ο κόκκος είναι ιδιαίτερα έντονος σε δύσκολες λήψεις. Πολλές φορές και τα χρώματα δεν αποδώθηκαν σωστά. Αντίστοιχα μέτριες, φυσιολογικά, ήταν και οι επιδόσεις του C3 στον τομέα της λήψης video, όπου κινούμενη εικόνα ανάλυσης QVGA με ρυθμό 20 καρέ το δευτερόλεπτο είναι κατάλληλη μόνο για θέαση στη μικρή οθόνη του κινητού και πουθενά αλλού.

Με την αγορά να κατακλύζεται, πάντως, από συσκευές με πολλαπλές λειτουργίες (αλλά υψηλές τιμές λιανικής πώλησης), το C3 δεν παύει να προσφέρει προσφέρει πολλές υπηρεσίες και χαρακτηριστικά για τα χρήματα που ζητά. Χάρις στη δυνατότητα πρόσβασης του κινητού αυτού στο Ovi Store ο χρήστης έχει την επιλογή να επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητές του, ενώ ο ενσωματωμένος browser (ο πασίγνωστος Opera) εκπληρώνει την αποστολή της πλοήγησης στο Web ικανοποιητικότατα. Για εκείνους τους φίλους και φίλες του Αθηνόραμα Digital που δεν αποζητούν μεν κορυφαίες επιδόσεις από το νέο τους κινητό, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν και πολλές από τις μικρές... πολυτέλειες που χαρακτηρίζουν τα "μεγάλα" κι ακριβά, το C3 αξίζει σαφώς μια ματιά. Πιθανώς, κάτι περισσότερο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ