Nokia N8

Βαρύ πυροβολικό, εκ... Φινλανδίας

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €599,00

Εταιρία: HMD Global
Διανομή: Alpha Copy

Η Nokia μπορεί να παραμένει ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες εταιρείες του χώρου της κινητής τηλεφωνίας συνολικά, είναι ωστόσο κατανοητό πως στην κατηγορία των smartphones αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα: τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνιση του αρχικού iPhone, και με την αγορά να αποκτά όλο και περισσότερα ποιοτικά κινητά Android, οι Φινλανδοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσφέρουν μία πρόταση που θα ανατρέψει τα δεδομένα της κατηγορίας. Έχουν κάνει ουκ ολίγες, μα όλες σχεδόν κατέληξαν στο κενό κυρίως λόγω της στασιμότητα του λειτουργικού της Symbian, που επίσης απέτυχε να ακολουθήσει αρκετά γοργά τις εξελίξεις. Μπορεί το ολοκαίνουργιο Ν8, που υιοθετεί ανανεωμένη έκδοση Symbian, να αλλάξει την πορεία της Nokia σε μια συνομοταξία συσκευών εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον;

Από πλευράς design, το N8 κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς οι καλαίσθητες γραμμές του και οι διακριτικές καμπύλες ολοφάνερα δίνουν την αίσθηση hi-end προϊόντος. Για το περίβλημα η Nokia έχει χρησιμοποιήσει μεταλλικό κάλυμμα, προστατευμένο από ειδική βαφή που δεν επιτρέπει σε γρατσουνιές ν' αλλοιώσουν την εξωτερική του εμφάνιση. Τα πλαστικά πλήκτρα βρίσκονται μόνο στα πλάγια κι έχουν τοποθετηθεί στα σωστά σημεία ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα από το χρήστη, ενώ και η ποιότητα κατασκευής είναι προσεγμένη, με άψογη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων της συσκευής. Οι διαστάσεις της είναι παρόμοιες αυτών του iPhone 4, με εξαίρεση το πάχος της που είναι κατά τι μεγαλύτερο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η κάμερα των 12 Megapixel με τον ειδικό φακό Carl Zeiss, συνοδευόμενη από flash τεχνολογίας xenon, που βοηθά πολύ τη φωτογράφηση σε συνθήκες κακού φωτισμού.

Στοιχείο που αξίζει αναφοράς στο N8 αφορά στην μπαταρία του: η Nokia προφανώς έριξε... μια ματιά στις σημειώσεις της Apple στο συγκεκριμένο θέμα, αφού αποφάσισε να προχωρήσει στη χρήση μη αποσπώμενης μπαταρίας - επιλογή που, όπως και σε όλα τα iPhone, σημαίνει ότι το N8 έχει τόση διάρκεια ζωής, όση η μπαταρία του. Δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο ήταν καλή ιδέα κάτι τέτοιο, πάντως χάρις στην ενσωματωμένη μπαταρία η Nokia κατάφερε να κρατήσει το βάρος της συσκευής σε πολύ χαμηλά - για την κατηγορία - επίπεδα, κάτι αναμφίβολα θετικό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ