Nokia X3 Touch and Type

Και πολλά, και φτηνά!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €175,00

Εταιρία: HMD Global
Διανομή: Alpha Copy

Παρακολουθώντας την πορεία της Nokia τους τελευταίους μήνες και τις συσκευές που κυκλοφορεί στην αγορά η φινλανδική εταιρεία, είναι ολοφάνερο πως στοχεύει περισσότερο απ' ότι παλιότερα στο κοινό εκείνο που θέλει από μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας τις βασικές λειτουργίες - με ό,τι νοείται ως βασική λειτουργία σήμερα - αλλά σε χαμηλή τιμή. Αυτό σημαίνει πως, πέραν των ακριβών smartphones που συναγωνίζονται τα hi-end μοντέλα άλλων εταιριών, η Nokia κατά βάθος συνεχίζει να προσβλέπει σε άλλα τμήματα της αγοράς για να διατηρήσει την κερδοφορία της. Το X3 είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη του γεγονότος και το Αθηνόραμα Digital πέρασε μαζί του αρκετές ημέρες, ώστε να εξετάσει κατά πόσο αυτό μπορεί να αποτελέσει θελτική εναλλακτική πρόταση σε σχέση με ανταγωνιστικές της.

Το X3 Touch and Type - όπως είναι ο πλήρης τίτλος του - είναι μία από τις πιο μικρές κατασκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μας τον τελευταίο καιρό: οι διαστάσεις της δεν ξεπερνούν τα 106.2x48.4x9.6 χιλιοστά και το βάρος της τα 78 γραμμάρια! Είναι, με άλλα λόγια, ελάχιστα ψηλότερο από το Sony Ericsson Xperia X10 mini, αλλά κατά τι πιο λεπτό και ελαφρύ. Το σχήμα του διευκολύνει την τοποθέτηση σε οποιαδήποτε τσέπη, "κάθεται" δε με... χαρακτηριστική άνεση στο χέρι, επιτρέποντας την πρόσβαση σε όλα τα πλήκτρα του εύκολα και γρήγορα.

Το πλαστικό κάλυμμα περιβάλλει την οθόνη αφής και το αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, τα οποία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα της πρόσοψης στη συσκευή. Η οθόνη έχει διαγώνιο 2.4 ιντσών, είναι ιδιαίτερα φωτεινή και μπορεί να φιλοξενήσει σειρά συντομεύσεων προς τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, οριζόμενες ελεύθερα από τον ίδιο το χρήστη. Η ανταπόκριση της οθόνης σε κάθε πάτημα είναι άμεση και το menu του λειτουργικού έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της, χωρίς να δημιουργεί στο χρήστη... σύνδρομο στέρησης λόγω της απουσίας του pad κατευθύνσεων.

Το πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος της οθόνης χαρακτηρίζεται από τη διαφοροποιημένη διάταξη της τελευταίας σειράς πλήκτρων που έχουμε συνηθίσει στα υπόλοιπα candy-bar κινητά. Τα πλήκτρα *, 0 και # έχουν μεταφερθεί σε μία κάθετη στήλη στα δεξιά των αριθμών 3, 6, 9 και είναι γεγονός ότι οι χρήστες που έχουν περάσει καιρό μ' ένα τυπικής διάταξης αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να συνηθίσουν τη νέα διάταξη. Αυτό, φυσικά, δεν είναι απαραίτητα κακό, απλώς τοποθετείται στα... υπόψιν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ