Sony Ericsson XPERIA X10 mini

Επιστροφή... σε σμίκρυνση!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €285,00

Εταιρία: Sony Ericsson
Διανομή: Sony Ericsson Greece

Πριν από μερικές εβδομάδες το Αθηνόραμα Digital είχε παρουσιάσει το πολυσυζητημένο XPERIA X10, το πιο πρόσφατο smartphone της Sony Ericsson. Οι εντυπώσεις που μάς είχε αφήσει ήταν ανάμικτες, καθώς στα πολλά θετικά αντιστοιχούσε και μία σειρά από αρνητικά. Λίγες ημέρες αργότερα, έχουμε την ευκαιρία να... προβληματιστούμε για δεύτερη φορά με τις επιλογές της εταιρείας αυτής. Βλέπετε, στην εποχή που η αγορά της κινητής τηλεφωνίας διέπεται καταφανέστατα από την τάση δημιουργίας συσκευών με μεγάλες οθόνες αφής και πολλαπλές λειτουργίες, η Sony Ericsson προτάσσει μία... mini έκδοση, σε αληθινά λιλιπούτειο μέγεθος και ανάλογα μικρή οθόνη - παράλληλα, όμως, και μία συσκευή που προσφέρει πολλές από τις λειτουργίες που θα θέλαμε να υπάρχουν σε κάθε σύγχρονο κινητό. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο, λοιπόν;

Η συσκευή ζυγίζει 88 γραμμάρια, οι διαστάσεις της μετρώνται μόλις στα 83x50x16 χιλιοστά και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι κατασκευασμένη από πλαστικό. Το κάλυμμα στο πίσω τμήμα είναι αποσπώμενο, ενώ στη συσκευή του πακέτου αγοράς υπάρχουν έξι ανταλλακτικά διαφορετικού χρώματος. Η οθόνης αφής που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα έχει διαγώνιο 2.5 ίντσες και - όπως μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε - είναι μικρή με βάση... οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά για σύγχρονο κινητό τηλέφωνο. Παρ' όλα αυτά, η Sony Ericsson έχει δομήσει τα menu λειτουργιών έξυπνα, ώστε να αξιοποιούνται με άνεση και όχι... ταλαιπωρία.

Η ανάλυση οθόνης (QVGA) είναι ικανοποιητική για το μεγέθός της, ωστόσο δεν επιτρέπει στη συσκευή να απεικονίσει τα πάντα με λεπτομέρεια: ο αριθμός από pixel απλώς δεν είναι αρκετός γι' αυτό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα περισσότερα εικονίδια δείχνουν θαμπά κι ευελπιστούμε ότι με την επόμενη - μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους - αναβάθμιση του Android, που θα άρει τους περιορισμούς στην απεικόνιση, ζητήματα σαν αυτό θα λυθούν. Η φωτεινότητα της οθόνης, πάντως, και η αντίθεσή της κινούνται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα και τη συσκευή μπορεί να τη χειριστεί κανείς με ευκολία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, όπως η απευθείας έκθεση στον ήλιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ