Sony Ericsson XPERIA X10 mini

Επιστροφή... σε σμίκρυνση!

Κάτω από την οθόνη βρίσκουμε τα τρία συνήθη πλήκτρα που υπάρχουν και στο XPERIA X10, ενώ ακριβώς από πάνω της έχει τοποθετηθεί το ακουστικό και μία σειρά από αισθητήρες. Τα πλήκτρα αύξησης και μείωσης της έντασης του ήχου, καθώς κι αυτό που ενεργοποιεί τον μηχανισμό της φωτογραφικής, βρίσκονται στο δεξί πλευρό της συσκευής, ενώ στο επάνω μέρος έχει τοποθετηθεί μόνο το πλήκτρο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της συσκευής. Στο κάτω τμήμα εμφανίζονται τόσο η θύρα microUSB για φόρτιση κι επικοινωνία με Η/Υ, όσο και η θύρα 3.5 χιλιοστών για σύνδεση με σετ ακουστικών. Στο πίσω μέρος συναντάμε φυσικά την κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel, η οποία υποβοηθάται και από flash τεχνολογίας LED.

Στο XPERIA X10 mini η Sony Ericsson έχει αποφασίσει να μην προσφέρει αποσπώμενη μπαταρία, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως με την πάροδο των μηνών χρήσης, οι ώρες λειτουργίας και αναμονής της συσκευής σταδιακά θα μειώνονται. Στην αρχική της φάση, πάντως, η μπαταρία προσφέρει πάνω από 360 ώρες αναμονής και 3.5 ώρες ομιλίας σε 3G δίκτυο. Όσον αφορά στο λειτουργικό, το κινητό στηρίζεται έκδοση 1.6 του Android και σε σχέση με τις λειτουργίες του μεγαλύτερου XPERIA προσφέρει το TimeScape, αλλά όχι και το Mediascape. Υπενθυμίζουμε επιγραμματικά πως το TimeScape είναι η εφαρμογή που αναλαμβάνει να καταγράψει σε μία λίστα όλες τις ενημερώσεις που αφορούν εισερχόμενες κλήσης, γραπτά μηνύματα, mail, αλλά αι ενημερώσεις από την δραστηριότητα των επαφών μας σε Facebook και Twitter.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η οθόνη είναι σημαντικά μικρότερη σε διαστάσεις και ως εκ τούτου το menu έχει... αναδιοργανωθεί, προσφέροντας βασικές λειτουργίες - συγγραφή μηνυμάτων, ενεργοποίηση του media player, πρόσβαση στις επαφές και πραγματοποίηση κλήσεων - με ανάλογο αριθμό πλήκτρων στις τέσσερις άκρες της οθόνης, ενώ στην κεντρική οθόνη ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μία σειρά από widgets που τοποθετούνται αυτόνομα. Το μικρό μέγεθος της οθόνης δεν δημιουργεί εν τέλει τόσα προβλήματα όσα θα περίμενε κανείς, αφού και τα πλήκτρα έχουν ικανοποιητικό μέγεθος, αλλά και το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι ευανάγνωστο και χρηστικό. Υπάρχουν, πάντως, κάποιοι περιορισμοί - θα ήταν αδιανόητο, για παράδειγμα, να χωρέσει σε 2.5 ίντσες ένα... ολόκληρο QWERTY πληκτρολόγιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ