Sony MDR-1RB

Πανέμορφα, ποιοτικά, οικιακά

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €249,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: e-shop.gr

Δεν νομίζουμε να χωρά οποιαδήποτε αμφιβολία στο γεγονός ότι το καταναλωτικό κοινό δίνει σημαντικά περισσότερη προσοχή στην εικόνα απ' ότι στον ήχο. Σε όλα. Από τα home cinema και τους προσωπικούς υπολογιστές μέχρι τα smartphones και τα φορητά media player, το φαινόμενο της... υποτίμησης του ήχου και της έμφασης στο τί εμφανίζει η εκάστοτε οθόνη είναι κοινό. Το γιατί είναι μια μεγάλη συζήτηση, όμως τη διαφορά που μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε χρήστης (ειδικά φορητής συσκευής) στη θέαση ταινιών και την ακρόαση μουσικής αν αξιοποιήσει ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η Sony έχει πολύχρονη εμπειρία στην απόδοση του ήχου και πλήρη γκάμα ακουστικών είτε "εσωτερικών" (των γνωστών και ως... "ψείρες"), είτε "εξωτερικών" (των γνωστών και ως... "για DJ" τελευταία!) και είχαμε την ευκαιρία να "συζήσουμε" με ένα από τα κορυφαία της τέτοια, τα MDR-1RB. Οι εντυπώσεις μας από αυτά ακολουθούν στις επόμενες παραγράφους.

Τα MDR-1R είναι το εισαγωγικό μοντέλο της σειράς των καλύτερων "εξωτερικών" ακουστικών που έχει να προτείνει η ιαπωνική εταιρεία στην ελληνική αγορά για την ώρα (δύο νέα μοντέλα είχαν ανακοινωθεί σχετικά πρόσφατα αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η κυκλοφορία τους στη χώρα μας). Τα άλλα δύο παρόντα μέλη της σειράς, τα MDR-1RBT και MDR-1RNC χαρακτηρίζονται από παρόμοιο σχεδιασμό αλλά είναι κατά €50 και €100 ακριβότερα αντιστοίχως, προσφέροντας ασύρματη λειτουργία το πρώτο και εξουδετέρωση θορύβου το δεύτερο. Αν συνυπολογίσει κανείς πως η προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης των MDR-1R ανέρχεται σε €249, καταλαβαίνει πως η αγορά τους δεν είναι από τις... αυθόρμητες ακριβώς. Είναι μια σχετική επένδυση. Είναι θετική για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο λάτρη του ήχου;

Aν οι πρώτες εντυπώσεις είναι καθοριστικές, τότε τα MDR-1R τις κερδίζουν με άνεση. Η συσκευασία τους αποδίδει αυτήν την πολυτέλεια του... "καλά έκανα και έδωσα τόσα" (σημαντική για τέτοια ποσά), με τα ακουστικά τοποθετημένα σε βελούδο και τα συνοδευτικά στο δικό τους τμήμα (ίσως η θήκη θα μπορούσε να είναι ποιοτικότερη αλλά είναι ικανοποιητική). Η κατασκευή τους είναι προσεγμένη σε πολλές λεπτομέρειες, τα υλικά είναι καλοδιαλεγμένα - δέρμα, κράμα αλουμινίου και σκληρό, ανθεκτικό πλαστικό - και η συναρμογή των επιμέρους τμημάτων υποδειγματική. Η ελαστικότητα του βραχίονα που ενώνει τα ακουστικά είναι πολύ μεγάλη, ενώ η πίεση που ασκείται στα αυτιά του ακροατή από το καθένα τους είναι μικρή και σε καμία περίπτωση όσο "καταπιεστική" έχουμε συναντήσει σε άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.



Είναι φανερό πως τα ακουστικά αυτά έχουν δημιουργηθεί με την προοπτική να αξιοποιούνται με άνεση για ώρες συνεχόμενες από τον κάτοχό τους. Συν τοις άλλοις, έχουν σχεδιαστεί για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται (και) εκτός σπιτιού - όπως είναι η μόδα για τα "μεγάλα" ακουστικά την τελευταία τριετία - γι' αυτό και είναι, όχι τυχαία, από τα ομορφότερα παραδείγματα της αγοράς: μοντέρνα, λιτά αλλά με χαρακτήρα. We like!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ