Sony Wireless Stereo Headset 2.0

Παιχνίδι στα σιωπηλά, ποιοτικά και προσιτά

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €79,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Πρόκειται για κάτι που... αντιτίθεται σε όλες τις προσπάθειες των εταιρειών του χώρου της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας να βελτιώσουν τα τελευταία χρόνια τον ήχο στα σύγχρονα video games, αλλά δεν παύει να είναι αληθινό: υπάρχουν σενάρια, ουκ ολίγα μάλιστα, στα οποία υποχρεούται να παίζει κανείς... σιωπηλά. Είτε επειδή η ώρα είναι προχωρημένη, είτε επειδή υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στον ίδιο χώρο, είτε, είτε, είτε... είναι επιβεβλημένο να επιστατευθούν ακουστικά για παίξεις "ακούγοντας χωρίς να ακουστείς". Στις φορητές συσκευές, όπως τα Sony PSP/PS Vita, τα Nintendo DS/3DS κλπ. αυτό δεν ήταν ποτέ ασύνηθες ή πρόβλημα. Πώς παίζεις όμως τ' αγαπημένα σου games στο PS4 ή το PS3 χωρίς να πρέπει να είσαι "καλωδιωμένος" με ακουστικά στα συστήματα αυτά; Κοινώς, ασύρματα; Η Sony κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και στη χώρα μας τη δική της "απάντηση στο πρόβλημα", το επίσημο σετ ασύρματων ακουστικών της για τα PlayStation - και δεν μπορούσαμε παρά να τα δοκιμάσουμε για να καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας.

Το Wireless Stereo Headset 2.0, όπως είναι το όνομά του, δεν αφήνει... περιθώρια γι' αμφιβολίες όσον αφορά στο κοινό που κατά κύριο λόγο στοχεύει. Σε χρώμα μαύρο και μπλε, με τα λογότυπα του PlayStation και των 4 γνωστών συμβόλων εμφανή πάνω του, το περιφερειακό απευθύνεται πρώτα απ' όλα στους κατόχους PS3/PS4, στη συνέχεια στους κατόχους PS Vita/PSP και μετά... σε όλους τους υπόλοιπους. Δεν λειτουργεί, πάντως, με όλα αυτά τα συστήματα (και με smartphones ή tablets) με τον ίδιο τρόπο: στα PS3 και PS4 συνδέεται ασύρματα και πολυκάναλα (πιο πολλά γι' αυτό σε λίγο), στα PC/Mac ασύρματα αλλά αυστηρά στερεοφωνικά, ενώ στις άλλες συσκευές μόνο ενσύρματα και στερεοφωνικά. Η ποικιλία των συστημάτων, μηχανημάτων και player που μπορούν να το αξιοποιήσουν, πάντως, είναι ολοφάνερα μεγάλη και αυξάνει την αξία του προϊόντος από μόνη της, έστω κι αν είναι οι κάτοχοι PS4/PS3 αυτοί που θα το αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Για τις συσκευές που θα το αξιοποιήσουν ασύρματα η Sony έχει συμπεριλάβει στη συσκευασία ειδικό δέκτη που οι παίκτες συνδέουν σε μία διαθέσιμη θύρα USB στα PS3/PS4 ή τους Η/Υ με Windows/OS-X. Στη δεύτερη περίπτωση το λειτουργικό απλώς τα αναγνωρίζει ως τυπικά ασύρματα ακουστικά και... δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο. Στην πρώτη, ωστόσο, οι gamers μπορούν να λάβουν δωρεάν από το PlayStation Store το ειδικό app της Sony για PS4/PS3, το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση του ήχου έτσι, ώστε συμβατά τους games να αποδίδουν πειστικότερα τον "εικονικό" ήχο 7.1 καναλιών που τα ακουστικά υπόσχονται. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις "προσομείωσης" πολλών καναλιών και απόδοσής τους μόνο από δύο, τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε προβλέψιμα και ποικίλλουν από τίτλο σε τίτλο - αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Sony έχει υποσχεθεί πως θα επιδιώκει να υπάρχουν προδιαμορφωμένα σετ ρυθμίσεων (profiles) από τα games της, τα οποία θα αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ