ZTE Carl

Φθηνό, είναι - είναι απαραίτητα και καλή επιλογή;

Εκείνοι και εκείνες πάντως που, μετά από κάποιο διάστημα, θα "συμφιλιωθούν" με την οθόνη του ZTE Carl και τους περιορισμούς της, δεν θα έχουν αφορμές για περισσότερα παράπονα. Το κινητό που διαθέτει η Wind στηρίζεται στο Android 2.2 (και το πιθανότερο είναι να παραμείνει εκεί), όμως στη χρήση του αποδεικνύεται απρόσμενα γρήγορο - σίγουρα για "εισαγωγικό" smartphone, αλλά και γενικότερα. Η υποδοχή μνήμης microSD και η standard υποδοχή ακουστικών - ένα ζευγάρι περιλαμβάνεται στη συσκευασία - το καθιστά απόλυτα κατάλληλο για την αποστολή του μουσικού player, η αυτονομία του αγγίζει τις δύο ημέρες με κανονική χρήση (ικανοποιητικότατη), ενώ η ποιότητα σύνδεσης με τα δίκτυα τηλεφωνίας και της λήψης στα τηλεφωνήματα δεν στις δοκιμές μας κινήθηκε σε επίπεδα που περιμένουμε από σημαντικά υψηλότερου κόστους κινητά.

Στα υπόλοιπα, έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό smartphone του "στρατοπέδου" Android: προσφέρει ασύρματη διασύνδεση Wi-Fi και Bluetooth, ενσωματώνει δέκτη GPS, συνδέεεται απευθείας με PC μέσω θύρας USB για μεταφορά αρχείων και φέρει προγκατεστημένες όλες τις γνωστές εφαρμογές της Google. Η ποιότητα κατασκευής του δεν είναι κορυφαία αλλά δεν χαρακτηρίζεται και από κάποιο αρνητικό στοιχείο, η κάμερα ανάλυσης 2 Megapixel επαρκεί για τα αναγκαία αλλά σε συνθήκες κακού φωτισμού αναγκαστικά θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, ενώ δεν εντυπωσιάζει μεν με το design του, eίναι όμως συμπαγές και ελαφρύ, συνεπώς φιλικότερο σε καθημερινή χρήση από τα smarpthones που πλησιάζουν το μέγεθος... μικρών tablet.

Ως συμπέρασμα όλων των παραπάνω: το ZTE Carl δεν είναι κακό κινητό, είναι όμως μία συσκευή που με δυσκολία θα προτείναμε σε φίλους και γνωστούς ως πρώτο τους smartphone. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι η τιμή των €99 - ή και η διάθεσή του δωρεάν αν συνδυαστεί με το πρόγραμμα Wind to All 40+, που περιλαμβάνει και 350 ΜΒ δεδομένων προς κατανάλωση κάθε μήνα - είναι άκρως δελεαστική. Θεωρούμε όμως ότι το Blade της ίδιας εταιρείας, καταβάλλοντας τα ίδια €99 και συνδυασμένο με το ίδιο πρόγραμμα (αυτόνομα κοστίζει €149), προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα και είναι σαφώς άλλου επιπέδου στην ευελιξία και άνεση χρήσης. Αυτό το 30% στη διαφορά των χρημάτων θεωρούμε ότι ο καταναλωτής θα το "εισπράξει πίσω" πολύ γρήγορα. Ε, ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ