Asus Eee Pad Transformer Prime

Από τα Android, το καλύτερο

Δύο άλλα στοιχεία που αξίζουν αναφοράς όσον αφορά στο Prime είναι η παρουσία του Android 4.0, αλλά και η πάρα πολύ καλή οθόνη της συσκευής. Σχετικά με το πρώτο: κι άλλα παρελθόντα tablet θα λάβουν τη σχετική αναβάθμιση σύντομα, όμως το Prime είναι το πρώτο που χειριστήκαμε με τη νέα έκδοση προεγκατεστημένη και, φανερά, βελτιστοποιημένη για το Tegra 3. Πολύ απλά, περισσότερο "σβέλτο" tablet με Android δεν έχουμε συναντήσει. Όσον αφορά στην οθόνη, ναι μεν αυτή δεν χαρακτηρίζεται από την εξωπραγματική ανάλυση του iPad 3, αλλά παραμένει πολύ καλή (1280x800 pixel σε διαγώνιο 10 ιντσών) και, κυρίως, προσφέρει απίθανες γωνίες θέασης και πολύ υψηλή φωτεινότητα. Η Asus θεωρεί πως με την επιλογή "Super IPS+" του Prime ενεργοποιημένη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή και έξω, κάτω από τον ήλιο - και παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι... αυστηρά αληθινό για όλες τις πιθανές χρήσεις του, είναι εν πολλοίς εφικτό.

Στα υπόλοιπα, δεν έχουμε κανένα παράπονο: ο,τιδήποτε θα παρακινούσε κάποιον να προτιμήσει ένα κορυφαίο tablet με Android έναντι ενός iPad, είναι παρόν. Με άλλα λόγια, τόσο η έξοδος micro-HDMI για σύνδεση με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και χρήση του Prime ως player, όσο και η υποδοχή για κάρτες μνήμης micro-SD και επέκταση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής. Δεν προσφέρεται δυστυχώς θύρα USB - μία πλήρους μεγέθους θα ήταν αδύνατο σε τόσο λεπτό προφίλ, αλλά μία mini-USB όχι - ενώ, σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, ατυχής ήταν και η τοποθέτηση του ηχείου του Prime ακριβώς εκεί που ο χρήστης θα έχει το χέρι του αν το κρατά όπως η συσκευή ενθαρρύνει. Αυτά είναι, ωστόσο, όλα κι όλα τα "παράπονα" που θα μπορούσε να έχει κανείς από το Prime.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, δεν είναι καθόλου δύσκολο να προτείνει κανείς το Transformer Prime - το οποίο μάς διέθεσε για παρουσίαση η αλυσίδα καταστημάτων Public - για αγορά. Είναι, χωρίς... πολλές περιστροφές, το καλύτερο tablet με Android αυτή τη στιγμή και μία συσκευή που θα προσφέρει στον χρήστη της πρακτικά ο,τιδήποτε τής ζητηθεί, για καιρό. Δύο στοιχεία αξίζει να έχει κανείς στα υπ' όψιν αν ενδιαφέρεται να αποκτήσει άμεσα ένα Prime. Το ένα είναι το... γνωστό και (ίσως) τετριμμένο ζήτημα της ποικιλίας και ποιότητας των διαθέσιμων apps: από τη στιγμή που το Prime ζητά περίπου όσα χρήματα κι ένα iPad, όσον αφορά στο συγκεκριμένο τομέα αναπόφευκτα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, όπως κάθε συσκευή με Android έναντι μιας με iOS. Το άλλο είναι το ζήτημα του timing: έξοχο το Prime, όμως η Asus έχει ήδη ανακοινώσει το Transformer Pad Infinity, το οποίο θα προσφέρει όλα τα παραπάνω συν την ανάλυση των 1920x1200 pixel στην ίδια διαγώνιο. Αυτό θα κοστίζει σαφώς ακριβότερα, όμως, κι ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμη δεν έχουμε. Οπότε... για μια ακόμη φορά κοιτά κανείς τις ανάγκες του, τα διαθέσιμα χρήματα και αποφασίζει!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ