Avermedia AVer3D Volar Mini

Δες Ολυμπιακούς παντού, κράτα τους για πάντα!

Από τη στιγμή που όλη η διαχείριση του τηλεοπτικού σήματος είναι ψηφιακή, το περιφερειακό της AVermedia αναλαμβάνει και τη σύλληψη και αποθήκευσή του στο σκληρό δίσκο του εκάστοτε PC (μιλώντας για τα "ελεύθερα" κανάλια πάντοτε). Το σχετικό λογισμικό επιτρέπει όλα όσα θεωρούμε δεδομένα από π.χ. τις λειτουργίες της συνδρομητικής τηλεόρασης: εγγραφή σε πραγματικό χρόνο αλλά και σε άλλη χρονική στιγμή προγραμματισμένη, παρακολούθηση ενός καναλιού ενώ εγγράφεται κάποιο άλλο κλπ. Η ποιότητα της εγγραφής σε εικόνα και ήχο είναι αυτό που περιμέναμε: όχι τέλεια, καθώς και τα δύο είναι ήδη συμπιεσμένα κατά MPEG4, αλλά απολύτως αποδεκτά για θέαση στην οθόνη PC ή στην τηλεόραση του σαλονιού μέσω κάποιου player. Ε, δεν περιμένουμε και πιστότητα... Blu-ray από τηλεοπτικό πρόγραμμα άλλωστε!

Ακολουθώντας τη... μόδα της εποχής, το AVer3D Volar Mini προσφέρει και τη δυνατότητα διαχείρισης εικόνας 3D. Το περιφερειακό μπορεί τόσο να προβάλλει, όσο και να συλλάβει πρόγραμμα στερεοσκοπικής εικόνας με το σχετικό του software. Η αλήθεια είναι πως τη συγκεκριμένη δυνατότητα δεν τη δοκιμάσαμε, καθώς δεν είμασταν σε θέση να συντονίσουμε το προϊόν της Avermedia σε κάποιο "ελεύθερο" κανάλι με εικόνα 3D - όμως αν κρίνουμε από τη λειτουργία μετατροπής της εικόνας 2D σε 3D, δεν... χάνουμε και τίποτε σημαντικό (όπως περιμέναμε άλλωστε έχοντας δει κι άλλα παραδείγματα του μηχανισμού αυτού στο παρελθόν). Στα συν, πάντως, η μεγάλη γκάμα επιλογών που προσφέρει το συνοδευτικό λογισμικό για την εικόνα 3D, έστω κι αν λίγοι εν τέλει θα τις αξιοποιήσουν.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτι αρνητικό που θα μπορούσε να καταθέσει κάποιος για το AVer3D Volar Mini: είναι ένα προϊόν με σαφή "αποστολή", την οποία παίρνει... αρκούντως στα σοβαρά και άρα φέρνει σε πέρας χωρίς προβλήματα. Σε συνεργασία με οποιοδήποτε PC που έχει αγοραστεί π.χ. τα τελευταία 2 χρόνια, μπορεί να "λύσει τα χέρια" οποιουδήποτε χρήστη ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και να αποθηκεύσει τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες (κι ας προσφέρει όλων των ειδών τις επιλογές και ρυθμίσεις για όσους θέλουν "να το ψάξουν" περισσότερο). Στην αγορά μπορεί να βρεθεί για λιγότερα από €60-€65 με λίγο ψάξιμο, οπότε εν όψει Ολυμπιακών και... γενικότερων ψηφιακών εκπομπών το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι σχετικά μικρή και σαφώς χρήσιμη επένδυση. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ