Η/Υ της HP με Windows 8: Spectre XT Pro

Έτσι γι' αλλαγή, όχι ομορφιά... επιφανειακή!

Στον εξίσου σημαντικό τομέα των επιδόσεων, κανένα παράπονο: ο διπύρηνος Core i5, τα 4 GB μνήμης και, κυρίως, ο δίσκος 128 GB τεχνολογίας SSD, προσφέρουν αρκετή ταχύτητα για άνετη χρήση σε όλες τις συνήθεις καθημερινές "αποστολές" ενός επαγγελματικού laptop. Δεν διαπιστώσαμε "δισταγμούς" σε κανένα από τα τυπικά τεστ, οι χρόνοι εκκίνησης και επαναφοράς από αδράνεια είναι άκρως ικανοποιητικοί (κάτω από 30 δευτερόλεπτα και 5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα), ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το σύστημα παρέμεινε δροσερό (μόνο στην αναπαραγωγή απαιτητικού video υψηλής ευκρίνειας "ανέβασε θερμοκρασία" και πάλι ποτέ σε βαθμό ενοχλητικό). To υποσύστημα γραφικών της Intel (HD4000) δεν προσφέρεται για PC games, αλλά ο προσανατολισμός του συγκρεκριμένου μοντέλου είναι ούτως ή άλλως διαφορετικός. Καμία αληθινή αδυναμία κάπου, λοιπόν.

Πλήρες εμφανίζεται το Spectre XT Pro όσον αφορά και στον εξοπλισμό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τον εσωκλείει σε μόλις 1300 γραμμάρια βάρους και σε 14.5 χιλιοστά πάχους (στο λεπτότερο σημείο του). Και 2 θύρες USB προσφέρει (η μία 3.0), και θύρα δικτύωσης Ethernet, και θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης, και έξοδο HDMI (και όχι VGA την οποία θεωρούμε άκρως παρωχημένη πλέον ακόμη και για τους επαγγελματίες). Ως... είθισται στα Ultrabooks, δεν υπάρχει συσκευή ανάγνωσης οπτικών δίσκων, παρούσα όμως είναι η ταχύτατη ασύρματη διασύνδεση Wi-Fi (θα θέλαμε κι επιλογή για διασύνδεση με δίκτυα τηλεφωνίας 3G), παρόντα και αξεσουάρ τύπου π.χ. Webcam. Το σύστημα απόδοσης ήχου Beats Audio για να είμαστε ειλικρινείς δεν... άλλαξε τον κόσμο μας ακριβώς, με δεδομένο το γεγονός ότι η HP το προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ναι, είναι καλός, "ένα κλικ ψηλότερα" από αυτόν που αποδίδουν συνήθως τα laptop, αλλά ως εκεί.

Πέρα από την οθόνη του, πάντως, και ίσως σε κάποιο βαθμό την αυτονομία του - οι 6 "παρά κάτι" ώρες που αποσπάσαμε από τη μπαταρία του με περίπου "κανονική χρήση" απέχουν από τις θεωρητικές 8 - δεν υπάρχει κάτι που θα αλλοίωνε την συνολικά πολύ, πάρα πολύ καλή εικόνα του Spectre XT Pro για το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Όλα τα laptop έχουν κάποια αδύναμα σημεία. Πολύ λίγα, ωστόσο, καταφέρνουν να προσφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία όσων ζητάμε από έναν φορητό Η/Υ για χρήση "εκεί έξω", συνδυασμένα με το είδος του ξεχωριστού design που ανεβάζει "σε άλλο επίπεδο" τη συγκεκριμένη πρόταση της HP. Ομολογουμένως ζητά το... κάτι παραπάνω το Spectre XT Pro σε σχέση με ένα τυπικό laptop αντίστοιχων τεχνικών προδιαγραφών, όμως όλη η ουσία του είναι αυτή: λεπτό, ελαφρύ, πανέμορφο και... παρ' όλα αυτά (για να μην ξεχνάμε και το αρχικό MacBook Air) καθ΄όλα ικανό για κάθε σχεδόν δουλειά. Είπαμε: Ultrabook 2.0!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ