Kingston Wi-Drive

Αποθηκευτικός χώρος, ασύρματος!

Όχι το ίδιο εύκολη (ή μάλλον ανορθόδοξη) αποδείχθηκε η ασύρματη επικοινωνία του Wi-Drive με τα iPad/iPhone. Αρχικά είχαμε υποθέσει πως για να επικοινωνήσουν θα πρέπει να υπάγονται στο ίδιο τοπικό ασύρματο δίκτυο, αλλά πρακτικά το Wi-Drive "φτιάχνει" ένα... ιδιωτικό τοπικό δίκτυο με την επιθυμητή συσκευή! Στην τελευταία πρέπει φυσικά να έχει πρώτα εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή που η Kingston προσφέρει δωρεάν στο App Store. Στη συνέχεια ο χρήστης επιλέγει αντί για το ασύρματο τοπικό δίκτυο με το οποίο έχει πρόσβαση στο Internet, το "κλειστό" δίκτυο του Wi-Drive και μέσα από την εφαρμογή της Kingston βλέπει τις φωτογραφίες, ακούει τη μουσική ή παρακολουθεί το video που είναι αποθηκευμένο εκεί. Λεπτομέρεια: για να έχει ο χρήστης του iPhone/iPad παράλληλα και πρόσβαση στο Internet, πρέπει να ορίσει τον σχετικό κόμβο πρόσβασης από το app του Wi-Drive, ώστε αυτό να επιτρέπει την "διά μέσου" (pass through) λειτουργία του δεύτερου.

Στη χρήση, πάντως, ομολογούμε ότι η έκπληξή μας ήταν μεγάλη αρχικά, πολύ ευχάριστη στη συνέχεια: το Wi-Drive, από τη στιγμή που θα επικοινωνήσει με κάποιο iPad/iPhone/iPod Touch, λειτουργεί εξαιρετικά. Στις δοκιμές μας "στείλαμε" video υψηλής ευκρίνειας στο iPad 2 και μουσική στο iPhone 4 ταυτόχρονα, χωρίς η αναπαραγωγή σε καμία από τις δύο συσκευές να παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Η Kingston υποστηρίζει ότι το Wi-Drive μπορεί να διοχετεύσει περιεχόμενο σε τρεις συσκευές ταυτόχρονα - και το πιστεύουμε. Η εταιρεία διαθέτει, άλλωστε, και αντίστοιχα apps τόσο για συσκευές Android (σε μορφή beta για την ώρα), όσο και για το Kindle Fire της Amazon. H μόνη διαφορά στην προαναφερθείσα περιγραφή λειτουργίας είναι ότι στις συσκευές με Android δεν αναλαμβάνει την αναπαραγωγή το app της Kingston, αλλά όποιο app έχει εγκαταστήσει σε αυτές ο ίδιος ο χρήστης γι' αναπαραγωγή multimedia υλικού.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι, από τη στιγμή που θα συμφιλιωθεί με τον τρόπο λειτουργίας του Wi-Drive, η χρησιμότητα και η αξία του είναι μεγάλες. Τιμολογημένο, δε, περίπου στα €49.99 για την έκδοση των 16 GΒ και €99.99 για την έκδοση των 32 GB, δεν θα πρέπει να θεωρείται οικονομικά δυσπρόσιτο. Οι κάτοχοι συσκευών της Apple, άλλωστε, δεν έχουν την επιλογή αγοράς κάρτας μνήμης microSD όπως έχουν οι κάτοχοι smartphones ή tablets με Android, οπότε η αξία του γι' αυτούς είναι μεγαλύτερη. Υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο - οι περίπου 4 ώρες αυτονομίας του ίσως αποδειχθούν λίγες, για παράδειγμα, ενώ δεν μπορεί κανείς να αντιγράψει αρχεία από το iPad/iPhone προς το Wi-Drive ακόμη, μόνο το αντίθετο - όμως και ως έχει πρόκειται σαφώς γι' αξιοπρόσεκτη λύση σε ένα πρόβλημα ρεαλιστικό. Όσοι... πιστοί των tablet και smartphones, που αξιοποιείτε συχνά εν κινήσει multimedia περιεχόμενο, προσέλθετε!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ