LG DM2350D

Οθόνη 3D, τηλεόραση και... πολυτάλαντη!

Τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα όταν στο DM2350D συνδέσουμε πηγές υλικού 3D μέσω των δύο HDMI. Οι δύο απλούστερες τέτοιες είναι οποιοδήποτε 3D Blu-ray player ή το PlayStation3: με το πρώτο μπορούμε να παρακολουθήσουμε ταινίες με στερεοσκοπική εικόνα παθητικού 3D, χάρις στην ειδική τεχνολογία της οθόνης και τα πανάλαφρα παρεχόμενα 3D γυαλιά. Με τo δεύτερο μπορούμε να παίξουμε οποιοδήποτε από τα 3D games του PS3, όπως τα Killzone 3, MotorStorm Apocalypse και Resistance 3. Και στις δύο περιπτώσεις η εικόνα είναι πολύ καλή, πειστική ως προς το βάθος και τη λεπτομέρεια και - ομολογουμένως - λιγότερο κουραστική απ' ότι έχουμε συνηθίσει με τις περισσότερες τηλεοράσεις ενεργητικής στερεοσκοπικής εικόνας. Για αληθινό 3D, λοιπόν, εγκρίνεται!

Λιγότερα θετικά έχουμε να καταθέσουμε, αναπόφευκτα, για το μηχανισμό μετατροπής της "απλού" τηλεοπτικού προγράμματος ή γενικώς 2D εικόνας, σε 3D. Όπως και στις τηλεοράσεις, το αποτέλεσμα είναι στην καλύτερη περίπτωση θεάσιμο, στη χειρότερη ανούσιο. Στην απόδοση εικόνας 3D από PC games η διαδικασία γίνεται κατά τι περισσότερο περίπλοκη, καθώς ο χρήστης θα πρέπει να εγκαταστήσει συνοδευτικό software για Windows: δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αποδίδει όμως καλύτερα με chipset γραφικών της nVidia και χρειάζεται ρύθμιση για τ' αντίστοιχα της AMD.

Ως οθόνη για PC αυτή καθ' αυτή, η πρόταση της LG αποδίδει άριστα: ζωντανά χρώματα, λεπτομέρεια και οξύτητα (όχι αυτονόητο για τα TV monitor), αλλά και πλήθος παραμέτρων για να "φέρει" κανείς την εικόνα εκεί που θέλει, είναι όλα χαρακτηριστικά που μπορεί να περιμένει από την DM2350D. Και ως ΑΑΑ... bonus, αναλαμβάνει με άνεση την αναπαραγωγή multimedia υλικού: στη θύρα USB που φέρει συνδέονται εύκολα flash drives, απ' όπου η οθόνη παίζει δίχως πρόβλημα πολλά είδη αρχείων ήχου και video (ακόμη και ταινίες υψηλής ευκρίνειας σε MKV με ελληνικούς υποτίτλους!). Λαμβάνοντας στα υπόψιν τα παραπάνω - και τους πολλαπλούς ρόλους που μπορεί να αναλάβει - η DM2350D προσφέρει αξιοσημείωτο δείκτη αξίας/κόστους. Με τα τυπικά €399, πρακτικά €329-€349 που ζητά, αποκτά κανείς μία οθόνη ποιοτική και... πολυτάλαντη. Και τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Και 3D. Ε, και για τα pop-corn... στο περίπτερο!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ