LG IPS225V

Εικόνα έξοχη, τιμή λογική

Την ποιοτική απεικόνιση του IPS225V ο χρήστης εισπράττει και από τις ευρύτερες γωνίες θέασης της συγκεκριμένης οθόνης: ενώ σε άλλες - όταν βλέπουμε την εικόνα από πλάγια ή ψηλότερα - εμφανίζονται λίγες ή περισσότερες χρωματικές αλλοιώσεις, στο monitor της LG αυτή η αδυναμία δεν παρατηρείται. Η σχετικά μικρή διαγώνιος, άλλωστε (την ανάλυση των 1920x1080 pixel την συναντάμε έως και σε 27 ιντσών οθόνες για Η/Υ), βοηθά και στην οξύτητα της εικόνας. Σε δοκιμή με 2-3 διαφορετικά PC games που παίζουμε τακτικά σε διάφορους Η/Υ, τέλος, το IPS225V εμφάνισε "ασάφεια" και κάποια καθυστερημένα καρέ (bluring και ghosting), σε αντιληπτό αλλά σίγουρα όχι ενοχλητικό βαθμό.

Η πρόταση της LG προσφέρει, μάλιστα, εξοπλισμό που συνήθως δεν περιμένουμε από monitor αυτής της κατηγορίας τιμής. Ενσωματώνει όλων των ειδών τις εισόδους σήματος εικόνας, από την τυπική αναλογική VGA έως τις ψηφιακές DVI και HDMI, ενώ οι επιλογές ρυθμίσεων που προσφέρει είναι πολλές, άκρως ικανοποιητικές ακόμη και για χρήστες με αυξημένες απαιτήσεις σε αυτό το θέμα. Κάποιες από αυτές τις επιλογές σχετίζονται και με την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς το IPS225V ενσωματώνει τεχνολογίες της LG που αναλαμβάνουν να περιορίσουν την έκλυση φωτός και τη σχετική κατανάλωση ρεύματος, όχι όμως σε βάρος της πιστότητας εικόνας. Pas mal!

Από τα παραπάνω εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουμε να κάνουμε συνολικά με μία οθόνη διαμορφωμένη έτσι, ώστε να επιτύχει ακριβώς αυτό που στοχεύει: πάρα πολύ καλή εικόνα, σε συνδυασμό με αξιοπρεπέστατο εξοπλισμό. Σημαντικότερο, ωστόσο, κρίνουμε το γεγονός ότι πετυχαίνει και τα δύο παραμένοντας εξαιρετικά ανταγωνιστική σε σχέση με παρόμοια άλλα μοντέλα της αγοράς και, σε κάθε περίπτωση, προσιτή: η τιμή καταλόγου της ανέρχεται στα €199, όμως στο εμπόριο βρίσκεται εύκολα με όχι περισσότερα από €160, κόστος θεωρούμε λογικότατο για την ποιότητα που προσφέρεται. Οι 21.5 ίντσες πιθανώς θ' αποδειχθούν λίγες για σοβαρή φωτογραφική δουλειά, όμως για οικιακή ερασιτεχνική είναι μια χαρά - η IPS225V ή ένα ζευγάρι τους, μάλιστα, θα εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε ως εξωτερικές οθόνες για laptop ή ως βοηθητικές για πολύ περισσότερα πράγματα. Σε αυτήν την τιμή, είναι να μην το... σκέφτεσαι κι έτσι;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ