Logitech K800 Illuminated Keyboard

Για βραδινή χρήση... και όχι μόνο!

Το δεύτερο στοιχείο - εννοούμε μετά το ολοφάνερο του υποφωτισμού - που θα παρατηρήσει κανείς ερχόμενος σ' επαφή με την νέα πρόταση της Logitech, είναι η εξαιρετική αίσθηση που δίνει το πάτημα τον πλήκτρων στο K800. Η τεχνολογία PerfectStroke που έχει αναπτύξει και χρησιμοποιήσει η ελβετική εταιρεία προσφέρει αυξημένη "διαδρομή" (βάθος στο οποίο μπορεί να πατηθεί ένα πλήκτρο) και ιδιαίτερη "ελαστικότητα" (αντίσταση που προβάλλει κάθε πλήκτρο μέχρι να επανέλθει στην αρχική του θέση). Και τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα ταχύτερη, άνετη πληκτρολόγηση. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι, χάρις στο υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στο κατώτατο σημείο επαφής των πλήκτρων με το υπόλοιπο σώμα, το νέο Illuminated Keyboard είναι ένα από τα πλέον αθόρυβα προϊόντα της κατηγορίας που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ. Κάτι πολύ σημαντικό για... επαγγελματίες του πληκτρολογίου!

Η συμβίωσή μας για αρκετές μέρες με το K800 απέδειξε και πρακτικά πως ο υποφωτισμός του λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει. Η εργονομία του, δε, αναδεικνύεται εξαιρετική, ειδικά μετά από πολύωρη χρήση. Ο ειδικός μηχανισμός ανίχνευσης κίνησης πάνω από το πληκτρολόγιο δίνει στο Κ800 την κατάλληλη εντολή ώστε αυτό ν' αποφασίσει πότε θα ενεργοποιήσει ή όχι τον υποφωτισμό - έτσι δεν σπαταλά ενέργεια και αυξάνεται η αυτονομία του. Αυτή υπολογίζεται στις 10 ώρες περίπου από πλήρη φόρτιση, η οποία μπορεί να γίνει και μέσω USB καλωδίου στην περίπτωση που υπάρχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Άψογη και η συμπεριφορά του δέκτη Unifying, η οποία αποτρέπει τη διένεξη με άλλες συσκευές επιτρέποντας παράλληλα την ασύρματη σύνδεσή τους στον ίδιο δέκτη. Το Κ800, τέλος, τίθεται σε αδράνεια εύκολα, αλλά επανέρχεται σε κατάσταση λειτουργίας κυριολεκτικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Κανένα θέμα και σε αυτό, λοιπόν, σε αντίθεση με το παρελθόν και άλλα πληκτρολόγια που μπορούμε να σκεφτούμε.

Η μόνη ερώτηση που μένει, λοιπόν, ν' απαντηθεί όσον αφορά στο K800 Illuminated Keyboard είναι η προφανής κι απλούστερη: με κόστους που αγγίζει τα 100 ευρώ, αξίζει αγοράς; Χωρίς κανένα δισταγμό, ναι. Είναι ένα κορυφαίο προϊόν, που προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζονται όσοι εργάζονται και γενικότερα χρησιμοποιούν Η/Υ κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών. Σε αυτό, το Κ800 είναι μοναδικό στην κατηγορία του - γεγονός για κάποιους από μόνο του λόγος αγοράς. Το εξαιρετικό design και η γενικότερη εξαιρετική αίσθηση που δίνει κατά τη χρήση του, ωστόσο, το καθιστούν πάρα πολύ καλή επιλογή για όλους τους απαιτητικούς χρήστες, όχι μόνο τους... βραδυνούς τύπους. Είναι δε, τόσο μικρή η διαφορά του από το αντίστοιχο ενσύρματο προϊόν της Logitech, που δεν τίθεται καν θέμα διλλήματος. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ