Αφού ο γονιός κάνει τις ρυθμίσεις για όλες τις κατηγορίες, θα πρέπει να επιλέξει "Εφαρμογή" στο κάτω μέρος του σχετικού παραθύρου για να ισχύσουν. Αν θέλει, δε, να είναι σίγουρος πως ο νεαρός χρήστης δεν θα... εχμ... πάρει κάποια πρωτοβουλία για ν' αλλάξει τις ρυθμίσεις αυτές, μπορεί να μεταβεί στην καρτέλα "Γενικά" (General) του ίδιου παραθύρου κι από κει να ορίσει ένα συνθηματικό, το οποίο θα παρεμποδίσει οποιαδήποτε αλλαγή στον Σύμβουλο Περιεχομένου.
Βάσει της εμπειρίας μας, η πλήρης αποτροπή προβολής σε όλες τις κατηγορίες είναι αυστηρή και παρεμποδίζει έναν μεγάλο αριθμό από Web sites. Αν υπάρχουν συγκεκριμένα Web sites που ο γονιός ξέρει πως το παιδί ή ο έφηβος επισκέπτεται, δεν δημιουργούν πρόβλημα αλλά ο Σύμβουλος Περιεχομένου τα αποκλείει, μπορεί να κάνει δύο πράγματα. Είτε να πειραματιστεί με την ενδιάμεση τιμή αυστηρότητας (την "μερική") σε κάποιες κατηγορίες σχετικές με τα sites αυτά, ώστε να δει αν ο Σύμβουλος Περιεχομένου θα τα επιτρέψει - ρισκάροντας βέβαια να "περάσουν" κι άλλα μη εγκεκριμένα sites...
...είτε, ακόμη καλύτερα, να προσθέσει ο ίδιος τα sites αυτά στα επιτρεπτά, μέσα από την καρτέλα "Εγκεκριμένα" (Αpproved Sites) του ίδιου παραθύρου. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια λίστα και ο Internet Explorer να είναι απολύτως ασφαλής: και αυστηρός, και κανονικά χρησιμοποιήσιμος από τον νεαρό χρήστη για τα sites που θέλει. Στην ίδια λίστα ο γονιός μπορεί να προσθέσει και sites που δεν θέλει να εμφανίζονται ποτέ στον ΙΕ, ακόμη κι αν ο Σύμβουλος Περιεχομένου δεν τα παρεμποδίζει. Ενίοτε, χρήσιμο!