Razer Hydra

Χειρισμός ανίχνευσης κίνησης σε PC. Επιτέλους!

Η συσκευασία του Hydra που έλαβε το Αθηνόραμα Digital για παρουσίαση από την επίσημη αντιπροσωπεία της Razer στην Ελλάδα, τη Zegetron, περιείχε τον... καλύτερο τρόπο για να διαπιστώσει κανείς τις δυνατότητες του περιφερειακού: αναφερόμαστε στο διάσημο, και αγαπημένο εκατομμυρίων παικτών, Portal 2 της Valve. Η ειδική, πλήρης συνοδευτική έκδοση υποστηρίζει το χειρισμό με Razer υποδειγματικά, περιλαμβάνει δε και 10 επίπεδα ειδικά σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις δυνατότητές του. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως το Portal 2, ήδη κορυφαία παραγωγή, είναι... "άλλο παιχνίδι" με το Hydra - κάτι από μόνο του ενδεικτικό.

Από την άλλη, είναι ίσως ειρωνικό το γεγονός ότι ακριβώς αυτή η ειδική έκδοση του Portal 2 είναι και η μόνη αιτία για την οποία θα δίσταζε κανείς να προτείνει το Hydra για αγορά από κάθε παίκτη που αγαπά τα PC games. Στο Portal 2 και τα ειδικά του levels το χειριστήριο της Razer λειτουργεί εξαιρετικά, τα υπόλοιπα 150 και πλέον PC games που το υποστηρίζουν, ωστόσο, δεν το κάνουν με τον ίδιο άρτιο τρόπο: σε αυτά το Hydra απλώς χρησιμοποιείται μέσω profiles, προδιαμορφωμένων σετ ρυθμίσεων δηλαδή.

Αν και είναι εφικτό να αξιοποιηθεί π.χ. σε οποιοδήποτε shoot' em up πρώτου προσώπου, για να λειτουργήσει όπως αληθινά τού αξίζει πρέπει ο ίδιος ο τίτλος "να έχει προβλέψει" σχετικά. Το Hydra χρειάζεται, με άλλα λόγια, ειδική υποστήριξη σε software - περισσότερη απ' όση ένα Portal 2 μόνο του μπορεί να προσφέρει. Για κάθε PC gamer, ωστόσο, που αρέσκεται στα FPS (είναι το είδος στο οποίο λειτουργεί καλύτερα απ' όλα τα games που δοκιμάσαμε μέσα από τη σχετική λίστα), και μπορεί να διαθέσει το σχετικό αντίτιμο (139 ευρώ δεν είναι λίγα), το Hydra είναι πρόταση τόσο αξιοπρόσεκτη, όσο και στο είδος της μοναδική. Απλώς, ε. Και λίγα games παραπάνω για να το απολαύσουμε δεόντως δεν θα ήταν άσχημα... κάποια στιγμή!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ