Microsoft Office παντού
Ναι, το καταλαβαίνουμε πως θα ήθελες, Satya, να αξιοποιήσεις τα δημοφιλέστερα προγράμματα για δουλειά γραφείου ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις φορητές συσκευές με Windows. Αλλά ο κόσμος δεν θα αγοράσει smartphone ή tablet μόνο για το Office και οι επιχειρήσεις επίσης δεν θα κάνουν μαζικές αγορές συσκευών μόνο γι' αυτό - αντιθέτως, θα έδιναν ένα ποσό λογικό για να έχουν το Office στο iPad ή το tablet τους με Android και θα παρέμεναν χρήστες του Office σε H/Y, με τη μία ή την άλλη μορφή, ώστε να απολαμβάνουν πλήρη συμβατότητα αρχείων και ευκολία στις σχετικές "ανταλλαγές" μεταξύ PC και tablet. Έχεις ήδη κάνει το μισό βήμα με το Office 365, το... άλλο μισό μένει!
Κάτι τύπου Xbox Plus
Η συνδρομή στο Xbox Live είναι κάτι που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια συνηθίσει να πληρώνουμε για να απολαμβάνουμε την - κατά γενική ομολογία - ανώτερη ποιότητα Δικτυακών υπηρεσιών της Microsoft σε σχέση με των αντίστοιχων της Sony για το PlayStation. Οι δεύτερες ωστόσο έχουν πλέον εξισωθεί με τις πρώτες και η ιαπωνική εταιρεία έχει τώρα το πλεονέκτημα, προσφέροντας έναν αριθμό από νέα ή πρόσφατα - πρόσφατα, όχι διετίας - games δωρεάν στους κατόχους PS3, PS4 και PS Vita. Κάνε το ίδιο, Satya. Για τo Xbox One, ειδικά, το πρόσθετο όφελος και κίνητρο θα ήταν σημαντικό - κι όχι μόνο για τις πωλήσεις του.
Κάτι όπως το Xbox Now
To Xbox Plus είναι κάτι που θα μπορούσες να "δανειστείς" ως ιδέα από τη Sony... σε κάτι άλλο, ωστόσο, έπρεπε να είχες - ως στέλεχος που πιστεύει στη δύναμη του Internet περισσότερο απ' όλα - προλάβει τη Sony! Ναι, αναφερόμαστε στο cloud gaming, τον μηχανισμό "μετάδοσης" δηλαδή των games χωρίς εγκαταστάσεις σε σκληρούς δίσκους κλπ. Η Sony εξαγοράζοντας την Gaikai πέρυσι απέκτησε την τεχνογνωσία να κάνει ακριβώς αυτό φέτος, με το PlayStation Now. Η τεχνογνωσία αυτή, ωστόσο, υπάρχει ήδη στη Microsoft και το Xbox One είναι το είδος του συστήματος που μπορεί να την αξιοποιήσει. Υλοποίησε ένα Xbox Now... χθες!
Kinect όπως θα έπρεπε να είναι
Είναι αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν "ο ελέφαντας στο δωμάτιο": όλοι ξέρουμε πως το περιφερειακό ανίχνευσης κίνησης του Xbox 360, το Kinect, δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του για απροβλημάτιστο έλεγχο με "χειρονομίες στον αέρα" - και το βελτιωμένο Kinect για το Xbox One είναι όντως καλύτερο, αλλά όχι τόσο ώστε να φέρει το... Minority Report στο σαλόνι μας. Φτιάξε το, Satya. Βελτιστοποίησε το software που ελέγχει το Kinect, δημιούργησε μερικά games που όντως το αξιοποιούν με τρόπους ενδιαφέροντες, δώσε κίνητρα στις ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης να κάνουν το ίδιο. Ειδάλλως το Kinect δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του (και τα €100 διαφοράς κόστους του Xbox One με το PS4) από το 2015 και μετά.