Sony Vaio L Series

Ευαίσθητο... στο άγγιγμα, κατάλληλο για όλους!

Εξαιρετικό λοιπόν από πλευράς ποιότητας κατασκευής και πληρότητας εξοπλισμού το Vaio L. Πώς συμπεριφέρεται, ωστόσο, σε καθημερινή χρήση, στις συνήθεις... "αποστολές" ενός προσωπικού υπολογιστή; Άκρως ικανοποιητικά, είναι η απάντηση - αρκεί να μην περιμένει ο κάτοχός του τις απολύτως κορυφαίες επιδόσεις που μπορεί να σημειώσει ένα PC συναρμολογημένο "κομμάτι-κομμάτι" από έμπειρο χρήστη. Το Vaio L στηρίζεται σε επεξεργαστή κι υποσύστημα γραφικών που συναντάμε σε κορυφαία laptop (αντίστοιχα αυτών του Vaio 3D). Αυτό σημαίνει πως η πρόταση της Sony καταναλώνει εντυπωσιακά λίγη ενέργεια για desktop H/Y και είναι πρακτικά αθόρυβη στη λειτουργία. Σημαίνει όμως επίσης ότι δεν μπορεί να προβάλλει στη φυσική ανάλυση της οθόνης (1920x1080 pixel) έναν αριθμό από απαιτητικά PC games π.χ. του τελευταίου χρόνου, με ομαλό ρυθμό ανανέωσης. Σε κάποια γίνεται αν μειωθεί π.χ. η λεπτομέρεια των γραφικών ή η ανάλυση, μα όχι σε όλα.

Αυτό είναι, ωστόσο, το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να κάνει το Vaio L (και κανένα άλλο PC "όλα σε ένα" βέβαια). Στα υπόλοιπα... άνεση χαρακτηριστική: κάθε εφαρμογή και υπηρεσία του Internet, εφαρμογές γραφείου, επεξεργασία εικόνας, ήχου και video, αναπαραγωγή ταινιών υψηλής ευκρίνειας, όλα μπορούν να γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά με αυτό το PC. Η Sony προσφέρει μία σειρά από βοηθητικά προγράμματα, τα οποία διευκολύνουν τη διαχείριση της μουσικής, των φωτογραφιών και του video που διαθέτει ο χρήστης - εννοείται πως η διαχείριση αυτή γίνεται διασκεδαστικότερη με την οθόνη αφής απ' ότι με το mouse. Διασκεδαστικά είναι και τα διάφορα demo που επιδεικνύουν την αξιοποίηση της οθόνης αφής, αλλά σαφώς χρησιμότερες είναι οι προσφερόμενες εφαρμογές για αναπαραγωγή ταινιών Blu-ray και διατήρηση των Windows "σε φόρμα", ακόμη και μετά από καιρό χρήσης.

Θα συνιστούσαμε λοιπόν το Vaio L για αγορά ως το μόνο PC του σπιτιού ή το βασικό PC ενός χρήστη που έχει τις συνήθεις, κοινές και γνωστές σε όλους μας, καθημερινές ανάγκες από έναν προσωπικό υπολογιστή; Με εξαίρεση τον αφοσιωμένο PC gamer με υψηλές απαιτήσεις - του οποίου τις ανάγκες το νέο Vaio σε άλλους τίτλους θα κάλυπτε και σε άλλους όχι - ναι. Ανεπιφύλακτα. Είναι, όταν όλα έχουν ειπωθεί, ένα σύστημα "όλα σε ένα" όχι μόνο υπερπλήρες όσον αφορά στις δυνατότητες και τον εξοπλισμό, αλλά και αυτό που κάνει τους λιγότερους συμβιβασμούς έχουμε συναντήσει ποτέ σε σχέση με τα ογκώδη PC με ξεχωριστή κεντρική μονάδα. Καταφέρνει, δε, να φέρει στο προσκήνιο και μερικά χαρακτηριστικά ολόδικά του, τα οποία όντως τού χαρίζουν περίοπτη θέση στην κατηγορία.

Και... υποκειμενικά μεν, ενδεικτικά δε: παρ' εκτός κι αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πρέπει να αγοράσει κανείς iMac - που, στα ίδια χρήματα, τα αντίστοιχα μοντέλα της Apple υπολείπονται σε διάφορα πράγματα - το Vaio L είναι ο "όλα σε ένα" υπολογιστής που θα προτείναμε σε φίλους και γνωστούς για χρήση Windows. Και με ένα PlayStation3 συνδεδεμένο στη θύρα HDMI του...; Και για δουλειά, και για παιχνίδι, top!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ