Sony Vaio L Series

Ευαίσθητο... στο άγγιγμα, κατάλληλο για όλους!

Ένα δεύτερο στοιχείο για το οποίο αλλάζει κανείς γρήγορα γνώμη όσον αφορά στην οθόνη του Vaio L έχει να κάνει με το πλαίσιό της. Αρχικά αυτό φαντάζει πολύ μεγάλο για τα σημερινά δεδομένα: υπάρχουν monitor για PC με πλαίσιο ελάχιστα μεγαλύτερο από... στυλό Bic σε πάχος - όμως γρήγορα τα δύο πλεονεκτήματα που προσφέρει η οθόνη αποζημιώνουν γι' αυτό. Η οθόνη είναι, αφενός, αφής - δύο σημείων - πράγμα που σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί να την αξιοποιήσει για να εκμεταλλευτεί συμβατές εφαρμογές και περιεχόμενο. Αφετέρου, περιμετρικά από την οθόνη αυτό το πλαίσιο φέρει συγκεκριμένα σημεία πίεσης, επίσης ευαίσθητα στην αφή, τα οποία αναλαμβάνουν διάφορες λειτουργίες: από την άμεση εμφάνιση ενός πληκτρολογίου αφής στην οθόνη μέχρι την αυξομείωση της εστίασης σε φωτογραφίες και τον έλεγχο αρχείων multimedia, οι λειτουργίες αυτές είναι μεν βοηθητικές, αλλά χρήσιμες. Ίσως δεν είναι το χαρακτηριστικό που θα φέρει την... επανάσταση στη χρήση των Η/Υ, είναι όμως ενδιαφέρον το πόσο εύκολα το συνηθίζει κανείς!

Στο πλαίσιό της η οθόνη του Vaio L φιλοξενεί παράλληλα κάμερα, ηχεία, θύρες ανάγνωσης καρτών μνήμης και σύνδεσης περιφερειακών. Η πρώτη είναι υψηλής ευκρίνειας (και αποδίδει καθαρή εικόνα σε κακές συνθήκες φωτισμού), τα δεύτερα αποδίδουν εξαιρετικά τον ήχο της μουσικής και ταινιών (και δυνατά και χωρίς ιδιαίτερες παραμορφώσεις), ενώ οι τρίτες υποστηρίζουν τόσο τα Memory Stick της Sony, όσο και κάρτες SD όλων των ειδών. Στα πλάγια της οθόνης, δε, φιλοξενούνται και τα ρυθμιστικά για μία άλλη σημαντική λειτουργία του Vaio L: αυτή της χρήσης της ως οθόνης... όχι μόνο για το PC που ενσωματώνει! Πράγματι, αφού προσφέρει είσοδο HDMI, η οθόνη της Sony μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. με ένα PlayStation3 ή ένα οποιοδήποτε media player για προβολή της δικής τους εικόνας. Έτσι το Vaio L αναλαμβάνει και ρόλο... τηλεόρασης, τρόπον τινά, κάτι σαφώς βολικό.

Στα υπόλοιπα... δεν λείπει πρακτικά τίποτε. Τα 4 GB μνήμης είναι ό,τι πρέπει για τα Windows 7 (επεκτείνονται σε 8), ο αποθηκευτικός χώρος στο σκληρό δίσκο του 1 TB είναι επαρκής για πολλά, η ασύρματη διασύνδεση είναι Wi-Fi N και ταχύτατη (προσφέρεται βεβαίως κι ενσύρματη). Υπάρχει και έξοδος HDMI, ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνδέσει ένα δεύτερο monitor ή τηλεόραση και να επεκτείνει το desktop των Windows εκεί. Ο οπτικός οδηγός Blu-ray (εννοείται και DVD-recorder) χαρίζει στο Vaio L το ρόλο και του παντός είδους player. Το μόνο που λείπει, και θα ολοκλήρωνε στο 100% όλα τα σενάρια χρήσης της πρότασης της Sony, είναι ένας ενσωματωμένος δέκτης ψηφιακού τηλεοπτικού προγράμματος, τον οποίο μπορεί πάντως να προσθέσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ο χρήστης μέσω μιας εκ των πέντε θυρών USB που προσφέρονται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ