HTC Explorer

Μικρό, οικονομικό, ικανό!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €199,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Το γεγονός ότι σε κάποιο καιρό από σήμερα τα smartphones θα γίνουν πρακτικά... συνώνυμα της έννοιας "κινητό τηλέφωνο", ολοφάνερα δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες για τους κατασκευαστές: μπορούν να απευθυνθούν με διαφορετικές προτάσεις σε διαφορετικά κοινά, αξιοποιώντας ως κύριο σημείο διαφοροποίησης το κόστος απόκτησης μιας συσκευής. Το θέμα είναι: πού ακριβώς "τραβά τη γραμμή" κανείς στα smartphones, όσον αφορά στις υποχωρήσεις - που πρέπει αναπόφευκτα να γίνουν - και στη χαμηλή τιμή πώλησης; Με άλλα λόγια, πότε παύει ένα κινητό - και αναφερόμαστε σε αυτά με Android ουσιαστικά - να είναι "οικονομικό" και, λόγω πολλών συμβιβασμών, γίνεται "φτηνιάρικο";

Η HTC έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει με άνεση εξαιρετικά hi-end (και άρα αντίστοιχου κόστους) smartphones, το Explorer όμως είναι η πρώτη της απόπειρα για ένα αληθινά προσιτό τέτοιο κινητό: η επίσημη προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησής του έχει οριστεί στα €199, στο εμπόριο ωστόσο μπορεί να το βρει κανείς και για €140 (!). Τα καλά νέα: το κόστος αυτό... "δεν του φαίνεται" του Explorer σε καμία περίπτωση, καθώς είναι μεν μικρότερο από τα smartphones ανώτερων κατηγοριών, αλλά η αξιοπρεπέστατη ποιότητα κατασκευής του σ' ένα βαθμό ισορροπεί τα πράγματα. Τα κακά νέα: οι συμβιβασμοί που έχουν γίνει δεν είναι λίγοι - γι' αυτό και θα πρέπει να τους γνωρίζει κανείς εξ αρχής, για να κρίνει αν θα τον ενοχλήσουν ή όχι πριν επενδύσει σε αυτό.

Συγκεκριμένα: έχουμε εκφράσει κι άλλοτε την πεποίθησή μας ότι smartphones με οθόνη μικρότερη των 3 ιντσών δεν έχει νόημα να προβάλλουν το Android ως πλεονέκτημά τους, καθώς και ότι το ίδιο ισχύει για οθόνες ανάλυσης μικρότερης από 480x320 pixel. Η HTC... βαδίζει πάνω στο όριο αυτό με το Explorer, υιοθετώντας αυτήν την ανάλυση στις 3.2 ίντσες - συνεχίζουμε όμως να τη θεωρούμε περιοριστική για ανάγνωση κειμένου σελίδων του Web και για άνετη χρήση Δικτυακών υπηρεσιών όπως το Facebook ή το Twitter. Από την άλλη πλευρά, η οθόνη αυτή καθ' αυτή αποδίδει απρόσμενα καλά χρώματα, είναι επαρκέστατα φωτεινή και ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές που τής "μεταφέρει" ο χρήστης με το άγγιγμα. Και τα δύο στοιχεία θετικά και όχι ακριβώς... αυτονόητα σε αυτό το επίπεδο τιμής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ