HTC One

Στόχος, ένας: η κορυφή και μόνο

Το ενοποιημένο σώμα αλουμινίου που αξιοποίησε η HTC για το περίβλημα του One είναι το πολυτελέστερο που έχουμε συναντήσει ποτέ σε smartphone - ακόμη καλύτερο από το γυαλί και... έτη φωτός μακριά από το πλαστικό, φυσικά. Η συναρμογή των επιμέρων τμημάτων του One είναι επίσης άψογη, στο ίδιο υψηλό επίπεδο με αυτό ενός iPhone (χωρίς τα προβλήματα λήψης του iPhone 4 όμως). Ενώ, μάλιστα, δεν έχουμε... κρύψει ακριβώς τον προβληματισμό μας για τα μεγάλα smartphones όσον αφορά στην ευχρηστία, η HTC έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τις καμπύλες επιφάνειες και το φινίρισμα, ώστε η συσκευή να "κάθεται" στην παλάμη άνετα, να μη γλιστρά εύκολα και τα δάχτυλα να "τυλίγονται" στις δύο της πλευρές με τρόπο φυσικό.

Δεν υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορεί να πει κανείς για την εξωτερική εμφάνιση του One χωρίς να "ξεφύγει" σε υπερβολές: είναι ελαφρύ, είναι λεπτό, είναι μοντέρνα σχεδιασμένο, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια, πανέμορφο. Όποιος φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital το δει και το περιεργαστεί, θα καταλάβει αμέσως για τί ακριβώς μιλάμε.

Μετά από την εντύπωση της πρώτης επαφής με το One, έρχεται η δεύτερη εντύπωση της χρήσης της απίστευτης οθόνης του. Και σε αυτόν τον τομέα η HTC υπερέβη τον εαυτό της: "στρίμωξε" σε 4.7 ίντσες τον αριθμό των pixel που έχει η τηλεόραση του σαλονιού μας (1920x1080), προσφέροντας την υψηλότερη πυκνότητα εικόνας από οποιαδήποτε άλλη συσκευή μέχρι στιγμής. Θα παραδεχθούμε ανοιχτά πως, πριν δοκιμάσουμε το One, θεωρούσαμε αυτήν την πυκνότητα των 468 PPI υπερβολή: εν πολλοίς, πως το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει τόση οπτική πληροφορία, ώστε να την αξιοποιήσει.

Κάναμε λάθος. Τη διαφορά με την επίσης πάρα πολύ καλή οθόνη του περυσινού One X (1280x720 pixel) όσο και του iPhone 5 (1136x640 pixel) μπορεί να τη διακρίνει κάποιος με άνεση, παντού: και στο γραφικό περιβάλλον χειρισμού, και στον Web browser, και στα Pinterest/Facebook, και στην προεπισκόπηση των φωτογραφιών, και στη θέασή τους. Αν, δε, παρακολουθήσει κάποιος video που είναι εξ αρχής TrueHD (με app όπως o πιο πρόσφατος MX Player), συνειδητοποιεί ότι έχει απλά ένα... κανονικό, κανονικότατο media player στην τσέπη του πλέον! Η απόδοση των χρωμάτων είναι επίσης εξαιρετική, όπως και οι γωνίες θέασής της. Σε εξωτερικό περιβάλλον η οθόνη "πάσχει" βέβαια από έντονες αντανακλάσεις (δεν νομίζουμε πως γίνεται κάτι γι' αυτό με τις παρούσες τεχνολογίες), η δυναμική αντίθεσή της τής επιτρέπει ωστόσο να παραμένει χρησιμοποιήσιμη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ