HTC One

Στόχος, ένας: η κορυφή και μόνο

Όσον αφορά στις εντυπώσεις μας από το ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον της HTC, τις εφαρμογές που προσφέρει εξ ορισμού, την ιδιόμορφη κάμερα του One και την απόδοση του ήχου, τις καταγράφουμε σε ξεχωριστό άρθρο αναλυτικά. Σε αυτό, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στη χρήση του ως κινητού τηλεφώνου αυτού καθ' αυτού, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε το πόσο αξιόπιστο αποδείχθηκε στις σχετικές λειτουργίες. Κατά τη διάρκεια των κλήσεων η απόδοση της φωνής του συνομιλητή μας ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική, ενώ η δική μας μέσω του One σχεδόν άψογη (όπως μάς διαβεβαίωσαν ουκ ολίγοι συνομιλητές... μάλλον ότι το σύστημα "αποκλεισμού" των ήχων του εξωτερικού περιβάλλοντος αποδίδει καλύτερα απ' ότι περιμέναμε).

Η αυτονομία του, πάντως, η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Βέβαια το... ταλαιπωρήσαμε κι εμείς δεόντως με τις δοκιμές μας - ειδικά με Web surfing, social media, video, μουσική και games, εναλλασσόμενα αλλά σε συνεχή χρήση - αλλά το One "άντεξε" σε έντονη χρήση λιγότερες από 6 ώρες. Με άλλα λόγια δεν δείχνει να μπορεί να "βγάλει" εργασιακή μέρα 10 ή 12 ωρών χωρίς επαναφόρτιση, αν χρησιμοποιείται τυπικά με κλήσεις, μηνύματα και κάποια ώρα με browsing ή/και social media. Η αλήθεια είναι πως αυτό ισχύει εν τέλει για όλα τα smartphones με απαιτητικές οθόνες και γρήγορους επεξεργαστές, όμως θα πρέπει να ληφθεί στα υπ' όψιν.

Αυτό, ωστόσο, και ίσως η έλλειψη υποδοχής κάρτας μνήμης microSD, είναι τα μόνα "μείον" που μπορούμε να εντοπίσουμε στη συσκευή της HTC. Αυτά, εν τέλει, δεν αρκούν για να επισκιάσουν αυτό που πραγματικά είναι το One: όχι μόνο με διαφορά το καλύτερο smartphone με Android μέχρι σήμερα, αλλά και το καλύτερο smartphone του 2013 μέχρι στιγμής. Οι μόνοι του αντίπαλοι για φέτος είναι το Samsung Galaxy S4, το αναπόφευκτο iPhone 5S/6 και ίσως ένα ενδεχόμενο μοντέλο από τη Sony, ακόμη υψηλότερου επιπέδου από το Xperia Z (αν διατεθεί μέσα στο δωδεκάμηνο όμως). Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το Galaxy S4 δεν προϊδεάζουν για ανατροπές, τα σχέδια της Sony για επόμενη "ναυαρχίδα" ουδείς πραγματικά να γνωρίζει για την ώρα... οπότε το One είναι - κατά την άποψή μας - αυτή τη στιγμή όντως "όνομα και πράγμα": το ένα και μοναδικό smartphone που θα προτείναμε για αγορά σε οποιονδήποτε προτίθεται να καταβάλλει ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €700 και τα €750 για συσκευή με Android ώστε να έχει το απολύτως καλύτερο. Θα έχει από το κοινό την υποδοχή που τού αξίζει; Θέλουμε να ελπίζουμε πως ναι!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ