HTC One Max

Πολύ καλό (για phablet), μα όχι τέλειο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €749,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει οποιοσδήποτε στην αγορά της τεχνολογίας, είναι το χαρακτηριστικό της να κάνει επιλογές... απρόβλεπτες: μόλις πριν από 18 μήνες όλοι γελούσαμε με τα "phablets", τα smartphones των οποίων οι διαστάσεις πλησίαζαν τα... μικρά tablets, όμως η εξάπλωσή τους το 2013 ήταν γοργή και το 2014 αναμένεται να δούμε πολύ περισσότερα μοντέλα από πιο πολλούς κατασκευαστές. Αν και συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την ουσία σε αυτό προσωπικά, "η αγορά μίλησε" και η HTC είναι από τις εταιρείες εκείνες που έχουν "απαντήσεις" πριν γίνουν οι... ερωτήσεις, συχνά. Εξ ου και το One Max: η δική της πρόταση στην κατηγορία των phablets. Πώς μάς φάνηκε μετά από 2 εβδομάδες χρήσης;

Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί το Max είναι, αν μη τί άλλο θετική επειδή ανήκει στην οικογένεια των One: αν και δεν είναι ακριβώς το αρχικό, υπέροχο One απλώς σε μεγαλύτερο μέγεθος (είναι παχύτερο και το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του μεγαλύτερο), ενσωματώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του στοιχεία ώστε να παραμένει καλαίσθητο για συσκευή του είδους. Ως phablet παραμένει ελαφρώς βαρύ για τις δικές μας προτιμήσεις (215 γρ.) αλλά σίγουρα ελαφρύτερο από τα tablet των 7 ιντσών, παρά το γεγονός ότι μόλις μία ίντσα παραπάνω προσφέρουν αυτά σε σχέση με την οθόνη του Max (5.9 ίντσες). Παρόντα είναι και τα εξαιρετικά στερεοφωνικά ηχεία του αρχικού One, τα οποία συνεχίζουν να αποδίδουν τον απλώς καλύτερο ήχο που έχουμε συναντήσει σε φορητή συσκευή τα τελευταία χρόνια.

Μετά από τις πρώτες δοκιμαστικές ώρες χρήσης του One Max η θετική εικόνα παραμένει. Η ποιότητα κατασκευής της συσκευής είναι όσο προσεγμένη περιμέναμε (αν και ένα "κλικ" χαμηλότερη του One λόγω της αφαιρούμενης "πλάτης"), το "κράτημά" της πολύ καλό (πάντοτε δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της), ο γρήγορος επεξεργαστής και η άφθονη μνήμη καθιστούν όλες τις συνήθεις "αποστολές" θέμα δευτερολέπτων. Η οθόνη προβάλλει με ακόμη μεγαλύτερη άνεση απ' ότι στο αρχικό One τα αγαπημένα Web sites, video και φωτογραφίες του χρήστη, πολύ καλή είναι η ποιότητα του ήχου κατά την διενέργεια κλήσεων με το Max, απροβλημάτιστη και ταχύτατη η σύνδεση Wi-Fi του. Ως εδώ, όλα καλά: ό,τι περίπου περιμέναμε από τον "μεγάλο αδελφό" του αγαπημένου μας κινητού για το 2013.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ