HTC Radar

Νέο λειτουργικό, νέα πρόταση

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €399,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Τα smartphones είναι η πλέον... hot προϊοντική κατηγορία στα προϊόντα τεχνολογίας αυτή τη στιγμή και, το δίχως άλλο, θα μας απασχολήσει εκτενώς τα επόμενα χρόνια. Η κατασκευάστρια εταιρεία που μεσοπρόθεσμα θα έχει τοποθετηθεί καλύτερα σε αυτήν την αγορά έχει να προσβλέπει σε υπολογίσιμα έσοδα. Και λίγες άλλες εταιρείες έχουν πιθανότητες να πετύχουν κάτι τέτοιο όσες η HTC, η οποία έχει φροντίσει το τελευταίο 12μηνο να αναπτύξει τη στρατηγική της προς όλες τις κατευθύνσεις: κορυφαία smartphones με Android, "εστιασμένα" smartphones με Android (σε μουσική ή social networking κλπ.), πολύ καλά smartphones με Windows Phone 7 (από πέρυσι), προσιτά smartphones με Android (όπως το πρόσφατο ΗΤC Explorer) και, αυτές τις ημέρες, mainstream smartphones με Windows Phone 7.5. Πρώτος εκπρόσωπος των τελευταίων είναι το HTC Radar - στο οποίο είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη - και, μετά από συμβίωση μερικών ημερών μαζί του, καταθέτουμε τις εντυπώσεις μας γι' αυτό.

To Radar είναι η πρώτη υλοποίηση των ολοκαίνουργιων Windows Phone "Mango" που έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, οπότε τα όσα έχουμε να πούμε είναι πολλά κι ενδιαφέροντα. Στο λειτουργικό της Microsoft αυτό καθ' αυτό, όμως, θ' αναφερθούμε σε ξεχωριστό άρθρο και στο παρόν θα εστιάσουμε στην συσκευή της HTC. Η οποία, ομολογουμένως, από νωρίς εκπλήσσει ευχάριστα. Ο λόγος; Εχει σχεδόν όλα, αν όχι όλα, τα γνωρίσματα smartphone που απευθύνεται στο ανώτερο τμήμα της αγοράς... χωρίς το κόστος της να είναι αντίστοιχα υψηλό. Προσφέρει με άλλα λόγια φροντισμένο design με όμορφες λεπτομέρειες, πολύ καλή, φωτεινή οθόνη με άριστη ανταπόκριση στην αφή, προσεγμένη κατασκευή από ποιοτικά υλικά και βάρος που είναι ακριβώς όσο μάς αρέσει ώστε να μην ενοχλεί αλλά να προσδίδει περισσότερη σταθερότητα στο "κράτημα".

Πού έχουν γίνει, λοιπόν, συμβιβασμοί, ώστε η HTC να χαρακτηρίζει το Radar ως το "mainstream" κινητό της με Windows Phone 7.5 και να προορίζει για hi-end το Titan; Έναν πιθανό λόγο συναντά κανείς στην πίσω πλευρά του Radar: αφαιρείται τμήμα μόνο του καλύμματος, ίσα-ίσα για την τοποθέτηση της κάρτας SIM. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το συγκεκριμένο μοντέλο αφενός έχει ενσωματωμένη, μη αντικαταστάσιμη μπαταρία (όπως τα iPhone), αφετέρου δεν δέχεται κάρτες microSD για επέκταση του αποθηκευτικού του χώρου. Το δεύτερο δεν θα το συζητούσαμε αν το Radar ενσωμάτωνε 16 GB χώρου (έχουμε ζήσει άνετα με δύο iPhone αυτής της χωρητικότητας), όμως ενσωματώνει 8, εκ των οποίων στο χρήστη είναι διαθέσιμα τα 6.5. Στοιχείο που πρέπει να ληφθεί στα υπόψιν, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ