HTC Titan

Οθόνη... γήπεδο!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €599,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Ως κατηγορία προϊόντων τα smartphones μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή από τις πλέον... hot και σίγουρα από τις σημαντικότερες για το μέλλον, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως έχει παγιωθεί ή διαμορφωθεί σε "άκαμπτο" βαθμό: οι κατασκευάστριες εταιρείες που συνεχίζουν να πειραματίζονται σε πολλά από τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να διαπιστώσουν τί τελικά προτιμά το κοινό. Το μέγεθος της οθόνης αφής ενός smartphone είναι από τα προφανή τέτοια χαρακτηριστικά και η HTC (με μεγάλη διαδρομή και εμπειρία πλέον στα προϊόντα αυτά) έχει προτάσεις σχεδόν όλων των... διαγωνίων στην αγορά. Το Titan, ωστόσο, είναι αληθινά ιδιάζουσα περίπτωση - όχι μόνο επειδή είναι το ισχυρότερο κινητό με λειτουργικό Windows Phone 7.5, αλλά και επειδή είναι αυτό που φιλοδοξεί να δώσει άλλη έννοια στην έκφραση... "μεγάλη οθόνη"!

Ευθύς εξ αρχής διευκρινίζουμε, λοιπόν: το Titan έχει οθόνη διαγωνίου 4.7 ιντσών. Το πόσο μεγάλη είναι αυτή σε σχέση με πασίγνωστα κινητά, όπως τα Apple iPhone4/4S (με οθόνη 3.5 ιντσών) ή και Samsung Galaxy S/SII (με οθόνη 4.2 ιντσών), το αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως και χρειάζεται... κάποιες ώρες χρήσης για να το "ξεπεράσει"! Όλα φαίνονται περισσότερο εντυπωσιακά σε αυτήν την οθόνη - και δεν αναφερόμαστε μόνο στα προφανή, όπως τις φωτογραφίες και το video. Αναφερόμαστε και στις σελίδες των Web sites, στα έγγραφα του Microsoft Office, σε apps κάθε είδους. Ακόμη και απλά πράγματα, όπως η πληκτρολόγηση SMS, γίνονται πιο εύκολα σε μεγάλη οθόνη. Κακά τα ψέματα: σε μία συσκευή όπου η οθόνη παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό, μεγαλύτερη διαγώνιος ίσον αμέσως-αμέσως περισσότερο ευχάριστη χρήση. Πριν πει κανείς ο,τιδήποτε άλλο.

Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη διαγώνιος δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερη οπτική πληροφορία: όπως θα βεβαιώσουν οι κάτοχοι του άλλου, εξαιρετικού για την κατηγορία και το κόστος του smarpthone της HTC με Windows Phone 7.5, του Radar, αν η ανάλυση παραμένει η ίδια (800x480 pixels), δεν "χάνεται" κάτι αν η οθόνη είναι μικρότερη κατά μία ίντσα. Αυτή είναι ίσως η μόνη παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε για την οθόνη του Titan, η οποία κατά τα άλλα δεν αφήνει περιθώριο κριτικής: και φωτεινή είναι, και πολύ καλή απόδοση χρωμάτων προσφέρει, και άμεσα ανταποκρίνεται στις εντολές αφής. Απλώς... να. Έχοντας "κακομάθει" με τις οθόνες "Retina" της Apple, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να ζητήσουμε πιο πολλά pixel σε μεγάλες διαγωνίους. Ψέματα να πούμε;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ