iPad 3: η παρουσίαση

Πρακτικά, πλέον, οι εντυπώσεις και η γνώμη μας για το νέο tablet της Apple

Η ποιότητα απεικόνισης που προσφέρει η οθόνη του νέου iPad θα ήταν... μάλλον βαρετό να περιορίζεται στα κείμενα και το Web, βέβαια. Μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη διαφορά βλέπει κανείς τόσο στην αναπαραγωγή video - σε οριζόντια διάταξη η εικόνα υπερβαίνει τα 1080 pixel της υψηλής ευκρίνειας των τηλεοράσεων... και φαίνεται - όσο και, φυσικά, στα games. Τέτοια ειδικά σχεδιασμένα για το iPad 3 δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά ακόμη και στα "αναβαθμισμένα" σε κάποια στοιχεία τους που είδαμε, όπως το Infinity Blade II και το Real Racing 2 HD, η διαφορά ήταν ολοφάνερη. Η τόσο μεγάλη ανάλυση, άλλωστε, επιτρέπει την... "κανονικά και με το νόμο" επεξεργασία φωτογραφιών και video (το iPhoto και το iMovie είναι εκπληκτικά). Σημαντικά βοηθά η αυξημένη ανάλυση και τις επαγγελματικές εφαρμογές, πολύ περισσότερα περιμένουμε ωστόσο από apps που σήμερα πιθανώς δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα αξιοποιούν όλα αυτά τα pixel!

Από την υπέροχη οθόνη του iPad 3 πηγάζουν, πάντως, και κάποια μειονεκτήματα που οφείλονται στην παρούσα φάση της τεχνολογικής εξέλιξης βασικών υποσυστημάτων του. Για παράδειγμα: αυτή η οθόνη δεν θα μπορούσε να είναι τόσο ευκρινής αν δεν προσέθετε η αμερικανική εταιρεία ισχυρότερο υποφωτισμό πίσω της, αυτό όμως είχε μία (μικρή) επίπτωση στο πάχος του σε σχέση με το iPad 2. Περισσότερη επίπτωση είχε η απίθανα μεγάλη μπαταρία του iPad 3, η οποία ναι μεν κατορθώνει κάτι εξόχως σημαντικό - να κρατά την αυτονομία του στις 9 ώρες, παρά τις απαιτήσεις της οθόνης - αλλά προσθέτει και κάποια γραμμάρια βάρους. Σίγουρα αρκετά για να αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά.

Η μεγάλη μπαταρία έχει και μία άλλη - όχι απρόσμενη ίσως - παρενέργεια: το iPad 3 χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να επαναφορτιστεί πλήρως σε σχέση με το iPad 2. Περισσότερο, τύπου... όλη τη νύχτα σχεδόν. Ομολογουμένως μάς είχε "καλοσυνηθίσει" το iPad 2 - και αυτές τις μέρες το... εξουθενώσαμε το iPad 3 με τις δοκιμές μας, με "φυσιολογική" χρήση θα χρειαζόταν λιγότερη φόρτιση - όμως και πάλι, είναι στοιχείο που αξίζει αναφοράς. Παρεμπιπτόντως (κι επειδή έχουν γίνει ήδη μεγάλες συζητήσεις για το θέμα), ναι, το iPad 3 ζεσταίνεται πιο πολύ από το iPad 2 όταν "καταπιέζεται ψυχολογικά", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ζεσταίνεται ενοχλητικά σε καμία περίπτωση. Δεν πρόκειται για άλλο ένα "Antennagate" α λα iPhone 4, όπου όντως υπήρχε ζήτημα. Το... Warmgate είναι ανύπαρκτο και μπορούμε να το βεβαιώσουμε μετά από πολλές ώρες χρήσης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ