Lenovo ThinkPad Tablet

Ούτε κακό, ούτε κι αξιοπρόσεκτο

Είδος: Tablet
Τιμή: €649,00

Εταιρία: Lenovo
Διανομή: Lenovo Greece

Ε, δεν χρειάζεται να δηλώνει κανείς... ειδήμονας ακριβώς στα της τεχνολογικής αγοράς για να γνωρίζει ότι το iPad της Apple δημιούργησε πρακτικά "από το μηδέν" μία ολόκληρη νέα προϊοντική κατηγορία με την επιτυχία του, αυτή των tablet. Όπως όλες οι... νεογέννητες κατηγορίες, έτσι κι αυτή συνεχίζει μεν να κυριαρχείται από το προϊόν που την έφερε στο προσκήνιο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θ' αρχίσουν σιγά-σιγά να δημιουργούνται και υποκατηγορίες μέσα σε αυτήν, με δικά τους χαρακτηριστικά. Τα επαγγελματικά tablet, για παράδειγμα, ίσως ακούγονται ως... οξύμωρος όρος για την ώρα, όμως η Lenovo (με την κληρονομιά της IBM) ήδη προσπαθεί να τοποθετηθεί εκεί από νωρίς με το πρώτο της τέτοιο προϊόν. ThinkPad χωρίς υλικό πληκτρολόγιο. λοιπόν. Κερδίζει τις εντυπώσεις;

Για να είμαστε ειλικρινείς, με την πρώτη ματιά... όχι. Για τα δεδομένα του 2012 το ThinkPad δείχνει κοινότυπο - ο σχεδιασμός του δεν το διαχωρίζει σε τίποτε σε σχέση με άλλα tablet του 2011 - και όχι ιδιαίτερα καλαίσθητο, όντας... "παχουλό" και κατά τι βαρύτερο από αυτό που θεωρούμε "κοινό τόπο" πια στα καταναλωτικά tablet. Η ποιότητα κατασκευής του βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ωστόσο, ενώ το στοιχείο στο χειρισμό που το διαφοροποιεί από τα άλλα tablet με Android γίνεται άμεσα αντιληπτό: πρόκειται για τέσσερα μηχανικά πλήκτρα, ένα για την εκτέλεση του Web browser, ένα για την επιστροφή σε προηγούμενη σελίδα ή επίπεδο των menu, ένα για σταθεροποίηση προβολής σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη και ένα για άμεση μετάβαση στην κεντρική οθόνη του Android.

Η επιλογή της Lenovo να συμπεριλάβει αυτά τα πλήκτρα - που συναντούσαμε πέρυσι και πρόπερσι σε smartphones και από φέτος σταδιακά θα καταργούνται - σε tablet, σε άλλους θ' αρέσει, σε άλλους όχι. Ανήκουμε στους δεύτερους (επειδή με αυτά μπορούμε να κρατάμε οριζόντια το ThinkPad μόνο από μία πλευρά), είμαστε όμως σχεδόν βέβαιοι ότι άλλοι χρήστες θα τα "βολευτούν" τα πλήκτρα πιο πολύ από μας. Αυτό που σίγουρα θα άρεσε σε όλους μας, πάντως, θα ήταν η προσθήκη της γραφίδας (για την οποία η Lenovo έχει κάνει προβλέψει ειδική υποδοχή στο περίβλημα) ως στάνταρ στη συσκευασία του προϊόντος: και τον επαγγελματικό του χαρακτήρα θα υπογράμμιζε, και ιδιαίτερου κόστους δεν είναι (€35 περίπου). Ως έχει, θα πρέπει ν' αγοραστεί ξεχωριστά. Ίσως γι' αυτό και η Lenovo δεν προσφέρει (πέρα από το απλοϊκό Notes Mobile) κάποιο άλλο ειδικό συνοδευτικό λογισμικό για την αξιοποίηση της γραφίδας. Εδώ βρίσκεται μια χαμένη ευκαιρία, θεωρούμε - όπως μπορούν να βεβαιώσουν πιθανώς οι κάτοχοι ενός HTC Flyer.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ