LG G2

Το... αουτσάιντερ που εκπλήσσει!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €599,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Είτε αρέσει σε κάποιους από μας, είτε όχι - συγκεκριμένα σε εμάς όχι, αλλά αυτό είναι μία ευρύτερη συζήτηση - η κατηγορία smartphones που... κοροϊδεύαμε πριν από δύο χρόνια, τα phablets, αρχίζει να πλησιάζει πια ένα σημείο ωριμότητας αξιοπρόσεκτο. Αυτά τα μοντέλα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την πολύ μεγάλη οθόνη (διαγωνίου άνω των 5 ιντσών έως και 6.5 όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές), η οποία τα τοποθετεί... άβολα κοντά στα μικρά tablets (των 7 ιντσών) και σίγουρα μακριά από το τυπικό μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου (3.5-4.5 ίντσες). Στην LG ανέκαθεν άρεσε να πειραματίζεται με διαφορετικά μοντέλα smartphones, καμία έκπληξη λοιπόν που και σε αυτήν την κατηγορία, όπου ήδη κινούνται οι Samsung, Sony και HTC, να έχει πρόταση και μάλιστα ισχυρή: το ολοκαίνουργιο G2. Τί θα πρέπει να έχει στα υπ' όψιν, ωστόσο, ο καταναλωτής που σκέφτεται να επενδύσει σε ένα phablet, για το G2 συγκεκριμένα;

Τέσσερα πράγματα προκαλούν εντύπωση από τα πρώτα λεπτά επαφής με το G2. Ένα: το smartphone της LG μοιάζει πάρα πολύ στο Samsung Galaxy S4 - κάτι που σχεδιαστικά και γενικότερα είναι αρνητικό. Έχουμε κουραστεί, είναι η αλήθεια, να βλέπουμε τυπικό και βαρετό design σε συσκευές κόστους άνω των €600. Θεωρούμε πως θα έπρεπε να επιδιώκουν κάτι καλύτερο από αυτό. Δύο: παρά την οθόνη των 5.2 ιντσών του, το G2 ούτε δείχνει ούτε αποδίδει την αίσθηση του δυσάρεστα ή άβολα μεγάλου smartphone (σαφώς θετικό). Τρία: το πλαστικό περίβλημα του G2 είναι πολύ πιο κοντά στο απόλυτο μαύρο απ' ότι στο Galaxy S4, είναι όμως το ίδιο "γλιστερό" και "μαζεύει δαχτυλιές" ακόμη περισσότερες (ο... δημοφιλής όρος της αγοράς για το φαινόμενο) πολύ ευκολότερα. Τέσσερα: έχοντας κατασκευαστεί ως ενιαίο σύνολο (unibody construction), χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα να αφαιρείται η πίσω πλευρά του, δίνει την αίσθηση του στιβαρού, χωρίς να είναι βαρύ. Αυτό καθιστά μία συμπαγή συσκευή πάντοτε περισσότερο εύχρηστη.

Αμέσως μετά από όλα αυτά εντοπίζει κανείς και το πιθανώς σημαντικότερο στοιχείο διαφοροποίησης του smartphone της LG από τον ανταγωνισμό: τα τρία υλικά πλήκτρα στην "πλάτη" του. Το πλήκτρο ενεργοποίησης - που συνήθως στα κινητά με Android βρίσκεται στο πάνω μέρος τους - έχει τοποθετηθεί ακριβώς εκεί που ο δείκτης των περισσότερων χρηστών αγγίζει την πίσω επιφάνεια του G2 όταν το κρατούν. Ακριβώς πάνω και κάτω από αυτό βρίσκονται τα πλήκτρα αυξομοίωσης του ήχου, επίσης σε βολική θέση, ενώ η κύρια κάμερα έχει τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από τα πλήκτρα αυτά, σε σημείο εκ πρώτης όψεως... επίφοβο για τη λειτουργία της.

Είναι αλήθεια πως όταν είχαμε πρωτοδιαβάσει για την επιλογή αυτή της LG τρέφαμε αμφοβολίες για τη σκοπιμότητά της. Οι Κορεάτες όμως μας... διέψευσαν θεαματικά: όχι μόνο δεν ξενίζει στην πράξη η χρήση των πλήκτρων αυτών με το δείκτη, όχι μόνο δεν εμποδίζει σε τίποτε τη χρήση π.χ. της κάμερας που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, όχι μόνο αυτά τα πλήκτρα δεν μπορούν να πατηθούν εύκολα "κατά λάθος", αλλά μετά από κάποια ώρα βολεύουν περισσότερο απ' ότι στη συνήθη τους διάταξη. Είναι σχεδόν να... απορείς με το πώς δεν την είχε σκεφτεί κανείς αυτήν την προσέγγιση νωρίτερα! Η LG έλυσε έξυπνα και "με μία κίνηση" ένα από τα προβλήματα των μεγάλων σε μέγεθος κινητών: το πάτημα αυτών των τριών πλήκτρων - που συνήθως βρίσκονται στην περιφέρεια του περιβλήματος των smartphones με Android, είτε στις πάνω γωνίες ή σε μεταβλητά ύψη στην πλευρά τους - στο G2 είναι ταχύτερο κι ευκολότερο. Καθόλου άσχημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ