LG G3

Ποιότητα ολοφάνερη, βλέψεις για το θρόνο του Android

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €599,00

Εταιρία: LG
Διανομή: COSMOTE

Δεν θα απείχε κανείς από την αλήθεια αν υποστήριζε πως η κατηγορία των κορυφαίων κινητών με Android στις αρχές της άνοιξης έδειχνε το λιγότερο προβλέψιμη, το περισσότερο... βαρετή: τέσσερις διεκδικητές, οι Samsung, Sony, HTC και LG θα αξιοποιούσαν μέσες-άκρες τα ίδια υποσυστήματα και την ίδια έκδοση Android, αφήνοντας μόνο το design των συσκευών τους και το όποιο συνοδευτικό software να διαφοροποιήσει την πρόταση της κάθε μιας από τις υπόλοιπες. Καθώς τα Galaxy S5, Xperia Z2, One M8 και G3 θα ήταν δεδηλωμένα εκδόσεις των προκατόχων τους βελτιωμένες "στα σημεία", πολλοί διακρίναμε στασιμότητα... επικίνδυνη. Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά όμως: όχι μόνο βήματα μπροστά σημειώθηκαν ευδιάκριτα, αλλά και στην "κούρσα των τεσσάρων" έχει "περάσει μπροστά" ο διεκδικητής με τις αρχικά λιγότερες πιθανότητες: η LG!

Το G3 είναι μεν, τυπικά, ο διάδοχος του καλού περυσινού G2, όμως πρόκειται για συσκευή που απέχει τόσο πολύ από εκείνη, ώστε να φαντάζει... αφύσικο το γεγονός πως τις χωρίζει μόνο μία "γενιά". Ο σχεδιασμός του είναι κατά πολύ βελτιωμένος: οι καμπύλες γραμμές είναι ευδιάκριτα περισσότερο αρμονικές, το πίσω μέρος του κινητού "ακολουθεί" τoν τρόπου που τα δάκτυλα κυρτώνουν αποτελεσματικότερα, ενώ το πάχος και το βάρος δεν έχουν αυξηθεί, παρά την αναβάθμιση σε όλα ανεξαιρέτως τα υποσυστήματα του G3. Τα υλικά που έχει επιλέξει η LG δεν είναι τα ακριβά του HTC One M8, αλλά είναι πρωτόγνωρης ποιότητας: η πλαστική "πλάτη" ούτε δείχνει ούτε αποπνέει την γνωστή ευτελή αίσθηση, πετυχαίνοντας μία απρόσμενη ισορροπία ανάμεσα στο ακριβό κράμα μετάλλου του One Μ8 και το φθηνό, κοινότυπο συνθετικό υλικό π.χ. του Galaxy S5.

Το G3 είναι, παρά το όχι ευκαταφρόνητό μέγεθός του, ένα πολύ όμορφο smartphone χωρίς καμία αμφιβολία - το κατόρθωμα ωστόσο εκ μέρους της LG βρίσκεται αλλού: στον τομέα της εργονομίας. Παρ' ότι η συσκευή προσφέρει οθόνη διαγωνίου 5.5 ιντσών, το πλαίσιο δεξιά και αριστερά της είναι τόσο μικρό (και το design βοηθά σε τέτοιο βαθμό), που η αίσθηση στο χειρισμό δεν είναι διαφορετική αυτής ενός smartphone με οθόνη 5 ή και 4.7 ιντσών. Είναι κάτι που επίσης δεν περιμέναμε, για το οποίο η LG σαφώς αξίζει τα εύσημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ