LG G3

Ποιότητα ολοφάνερη, βλέψεις για το θρόνο του Android

Δεν έχουμε κανένα, λοιπόν, παράπονο από το LG G3; Είναι το μυθικό... τέλειο smartphone; Όχι, δεν είναι και ναι, έχουμε. Τα τρία πλήκτρα ενεργειών στην "πλάτη" του (ενεργοποίησης της συσκευής κι αυξομείωσης ήχου) είναι μεν πολύ χρήσιμα, όμως ακόμη και μετά από τη σχετική περίοδο εξοικείωσης είναι πολύ εύκολο να βρίσκουν τα δάκτυλα άλλο πλήκτρο από αυτό που χρειάζονται κατά περίπτωση. Ακούγεται... αστείο σχεδόν, αλλά αν συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στη μέρα ενίοτε ενοχλεί. Το ηχείο του G3 είναι ένα και βρίσκεται επίσης στην "πλάτη" του (και μάλιστα σε σημείο που καλύπτεται εύκολα από το χέρι του χρήστη), οπότε δεν αποδίδει το επίπεδο ήχου που έχει π.χ. κατακτήσει η HTC με τα One της. Αυτό δεν έχει τόση σημασία αν χρησιμοποιεί κανείς κυρίως ακουστικά, όμως συσκευή αυτού του επιπέδου αξίζει κάτι καλύτερο. Η αυτονομία του G3, δε, είναι μεν αξιόλογη (μετρήσαμε ο,τιδήποτε ανάμεσα στις 7 και 10 ώρες με εντονότατη χρήση), αλλά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις η συσκευή... "παρέδωσε το πνεύμα" απρόσμενα κι απότομα, έχοντας δώσει την εντύπωση πως με π.χ. 15%-20% της μπαταρίας θα "αντέξει" περισσότερο. Είναι πιθανώς θέμα software, διορθώσιμο με σχετική αναβάθμιση.

Η μόνη μας σχετική ανησυχία εντοπίζεται φυσικά στην κακή προϊστορία της LG όσον αφορά στην υποστήριξη των συσκευών της: δεν είναι ασύνηθες όχι μόνο να αργεί πάρα πολύ στις αναβαθμίσεις νέων εκδόσεων Android και στις δικές της διορθωτικές, αλλά ενίοτε να μην αναβαθμίζει ποτέ ακόμη και ακριβές της συσκευές. Για το πολύ σημαντικό επερχόμενο Android L, για παράδειγμα, η LG δεν έχει κάνει ακόμη καμία απολύτως δημόσια δέσμευση. Θέλουμε να πιστεύουμε, ωστόσο, ότι η κορεάτικη εταιρεία αυτή τη φορά θα σεβαστεί όχι μόνο το κοινό που δικαιολογημένα θα τιμήσει το G3, αλλά και την ευκαιρία που τής δίνεται να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό με το μοντέλο αυτό.

Όλα τα παραπάνω, πάντως, δεν αρκούν για να αμαυρώσουν την εξαιρετική εικόνα που σε γενικές γραμμές δημιουργεί η συσκευή αυτή στον κάτοχό της. Tο LG G3 είναι, αν συνυπολογίσει κανείς όλες τις παραμέτρους, το συνολικά καλύτερο smartphone με Android της αγοράς αυτή τη στιγμή. Έχει να επιδείξει πανέμορφο design, προσεγμένη κατασκευή, εκπληκτική οθόνη, εξαιρετικά ικανή κάμερα, επεκτασιμότητα και ταχύτατη σύνδεση με το Internet μέσω δικτύων 4G όπως το αποδοτικότατο της CosmOTE. Τα Samsung Galaxy S5, HTC One M8 και Sony Xperia Z2 σε κάποιους τομείς είναι καλύτερα από το G3 - το καθένα σε διαφορετικούς - όμως κανένα δεν συνθέτει υψηλότερο γενικό δείκτη ποιότητας και πληρότητας από την πρόταση της LG. Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι στην προτεινόμενη τιμή των €599 το G3 είναι περισσότερο προσιτό από όλα τα προαναφερθέντα smartphones (πόσο μάλλον από το iPhone 5S), μπορεί να προταθεί χωρίς δισταγμό στους καταναλωτές με υψηλές απαιτήσεις. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ