LG Optimus 2X

Ταχύτητα και πληρότητα - για την ταχύτητα, είπαμε;

Το Optimus 2X, στο μεσοδιάστημα, προσφέρει κάποια πράγματα που δεν μπορεί να βρει κανείς ούτε στο iPhone 4 ούτε σε άλλα πολύ καλά κινητά Android. Οι χρήστες του πρώτου σαφώς θα ζηλέψουν, για παράδειγμα, τη θύρα καρτών μνήμης microSD που μπορεί να επεκτείνει έως και στα 40 GB τον αποθηκευτικό χώρο των 8 GB που ενσωματώνει η συσκευή. Οι κάτοχοι άλλων κινητών Android, δε, θα ζηλέψουν την έξοδο HDMI, που δουλεύει απίστευτα καλά: συνδέοντας μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με το Optimus 2X - το καλώδιο... έτσι για αλλαγή περιλαμβάνεται στη συσκευασία - μπορεί κανείς να απολαύσει ταινίες HD σε πλήρη οθόνη, αλλά και games στην ανάλυση του κινητού, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στη μεταφορά της εικόνας και του ήχου. Εδώ σαφώς... "μιλά" το Tegra2. Και "λέει" πολλά!

Κανένα παράπονο δεν μπορεί να έχει κανείς τόσο απ' την αυτονομία του νέου Optimus, όσο και από τον εξοπλισμό του. Η πρώτη αγγίζει σε πραγματικές συνθήκες - έντονη χρήση με άλλα λόγια - τις 10 με 12 ώρες, αρκετές για μία εργασιακή μέρα χωρίς φόρτιση (κάτι που δεν μπορούμε να πούμε π.χ. για το iPhone 4). Ο δεύτερος περιλαμβάνει πολύ καλή κάμερα στο πίσω μέρος του 2Χ - ανάλυσης 8 Megapixel και ικανή για πεντακάθαρες φωτογραφίες και εγγραφή video 1080p γραμμών - καθώς και δέκτη GPS και ραδιοφώνου. Στα ευκόλως εννούμενα όλοι οι τρόποι ασύρματης διασύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Internet, καθώς και η κάμερα της πρόσοψης για βιντεοκλήσεις. Στα... καθόλου ευκόλως εννοούμενα - για πρώτη φορά που συναντάμε αυτή τη δυνατότητα εξ ορισμού σε κινητό - η δυνατότητα σύνδεσης του 2Χ με το τοπικό οικιακό δίκτυο του χρήστη, ώστε μέσω πρωτοκόλλου DLNA να λαμβάνει από άλλες συσκευές ή να στέλνει σ' αυτές multimedia περιεχόμενο.

Από τα παραπάνω, σε ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κανείς: το Optimus 2X είναι το τεχνολογικά ισχυρότερο κινητό με λειτουργικό Android αυτή τη στιγμή, μια πρόταση ποιοτική στα πάντα σχεδόν και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του iPhone 4 που έχουμε χειριστεί μέχρι στιγμής. Το iOS και το App Store συνεχίζουν να λειτουργούν προς όφελος του κινητού της Apple, είναι αδιαμφισβήτητο όμως το γεγονός ότι το 2Χ προσφέρει περισσότερα πράγματα ως συσκευή, με τον πληρέστερο και σε πολλά σημεία καλύτερο εξοπλισμό του. Όντας, δε, και €150 φθηνότερο από το iPhone 4 (τιμολογημένο στα €499 δηλαδή), το Optimus 2X είναι το προϊόν εκείνο που προσφέρει τον υψηλότερο συντελεστή αξίας/κόστους στη hi-end περιοχή της κατηγορίας των smartphones. Όσοι κι όσες περίμεναν να εμφανιστεί ένα αληθινά κορυφαίο κινητό Android για να επενδύσουν στο λειτουργικό της Google, μόλις το βρήκαν. Speed!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ