LG Optimus 3D

Όποιος χρειάζεται 3D, το ξέρει!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €599,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Με το... συνωστισμό που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στα smartphones αξιώσεων που στηρίζονται σε Android, όλοι οι κατασκευαστές έχουν αντιληφθεί την ανάγκη που υπάρχει για διαφοροποίηση. Αν το προϊόν σου δεν έχει να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" ή έστω κάτι που τα άλλα παραπλήσια δεν προσφέρουν, όλα καταλήγουν να είναι θέμα τιμής πώλησης και μόνο - κάτι που καμία εμπλεκόμενη εταιρεία, με τα περιθώρια κέρδους των Androidών ήδη στενά, δεν θέλει. Η LG έχει αποδείξει πως και καλές ιδέες για διαφοροποίηση έχει, και την τεχνογνωσία να τις υλοποιήσει σωστά. Το θέμα είναι: μπορούν σίγουρα όλες οι ιδέες να καταστήσουν ένα smartphone ξεχωριστό ή κάποιες εστιάζουν στον εντυπωσιασμό περισσότερο απ' ότι στην ουσία;

Με το Optimus 3D η LG επιλέγει, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς εύκολα και από το όνομά του, να προβάλλει κάποιες από τις δυνατότητές του που σχετίζονται με τη στερεοσκοπική εικόνα, ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ας επικεντρωθούμε πρώτα σε αυτά, λοιπόν: το συγκεκριμένο smartphone μπορεί να προβάλλει στην οθόνη του εικόνα 3D χωρίς ο θεατής να χρειάζεται γυαλιά για να την διακρίνει, ενώ μπορεί να συλλάβει και 3D φωτογραφίες και 3D video (και μάλιστα σε ανάλυση 720p). Ναι, όλα αυτά με κινητό... αλλά ναι, με τις ίδιες αδυναμίες που χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή π.χ. το Nintendo 3DS ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή αξιοποιεί αυτήν την προσέγγιση προβολής 3D.

Συγκεκριμένα: η οθόνη, όντας τεχνολογίας "autostereoscopic" ώστε να μην χρειάζεται γυαλιά, ναι μεν προβάλλει εικόνα 3D, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες οπτικές γωνίες το εφέ έχει "βάθος" και σε καμία περίπτωση "pop out", το περίφημο "τ' αντικείμενα βγαίνουν από την οθόνη". Αν η οθόνη κουνηθεί μερικά χιλιοστά δεξιά ή αριστερά, το λεγόμενο... "sweet spot" χάνεται και το εφέ καταλήγει να γίνεται περισσότερο κουραστικό, παρά ενδιαφέρον. Οι διπλές κάμερες στο πίσω μέρος του Optimus 3D, από την άλλη, κάνουν απρόσμενα καλή δουλειά στη σύλληψη 3D εικόνας και 3D video (για τα δεδομένα κινητού πάντα), όμως τα αποτελέσματα θα τα χαρακτηρίζαμε περισσότερο "ανάγλυφα" παρά 3D με την... κινηματογραφική έννοια.

Η ενδιαφέρουσα διάσταση (χε) σε όλα αυτά δίνεται από τη θύρα HDMI, που επιτρέπει τη σύνδεση του Optimus 3D με τηλεοράσεις 3D ώστε η τρισδιάστατη ιδιότητα των φωτογραφιών και του video να μπορεί τουλάχιστον να αναδειχθεί σε μεγάλες διαγωνίους. Και πάλι, όμως, προσδοκίες τύπου... Avatar καλύτερα να μην καλλιεργούνται. Fun, εν ολίγοις, το τμήμα "3D" του Optimus 3D, αλλά όχι αποφασιστικός παράγοντας επιλογής για smartphone σήμερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ