News Snacks 06-04-11

Νέα games από την Capcom σύντομα, Infinity Blade... κάποτε σε Android

Καλώς ήλθατε στα News Snacks: τη στήλη του Αθηνόραμα Digital που συγκεντρώνει επιγραμματικά τις ειδήσεις της ημέρας που αξίζουν αναφοράς και σίγουρα σχολιασμού. Ώρα για snack!

Δεδηλωμένα η Apple θα εστιάσει στο software (τα λειτουργικά συστήματα iOS 5 και OS-X με άλλα λόγια) στην επερχόμενη εκδήλωση WWDC σε δύο μήνες από σήμερα, αυτό όμως δεν... εμποδίζει το Web να κάνει υποθέσεις και να τις αναπτύσσει σε φημολογία σχετική με το επόμενο iPhone. Όπως, για παράδειγμα, αυτή που προέκυψε όταν δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες φωτογραφίες - παραδοσιακά... θολές - από ένα άγνωστο, πειραματικό προφανώς μοντέλο iPod, το οποίο δεν είχε το κεντρικό πλήκτρο Home σε υλική μορφή, αλλά σε μορφή σημείου πίεσης όπως αυτά που αξιοποιούν πολλά κινητά Android. Ο Jobs είναι γνωστό πως θα ήθελε, ει δυνατόν, να καταργήσει κάθε είδους υλικό πλήκτρο στις... μη-Mac συσκευές της Apple, όμως μια κίνηση... καθολικής απάρνησης κάθε πλήκτρου στα iPhone ή iPod ή iPad θα ήταν - για την ώρα - ίσως παράτολμη. Ρυθμιστικά ήχου ή lock button με χειρονομίες στην οθόνη; Χμ. Από την άλλη... μιλάμε για την Apple, οπότε...!

Το παραπάνω το εννοούσαμε θετικά, προφανώς, όμως δεν μας αφήνει η Apple να ξεχάσουμε ότι... είναι ικανή και για τα χειρότερα - ή τα γελοιότερα! Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αλλιώς την εφαρμογή που η ίδια διέθεσε χθες στο App Store, της οποίας το περιεχόμενο είναι... μόνο διαφημίσεις (!). Ναι, δεν πρόκειται για φραστικό λάθος: τις διαφημίσεις για iPhone, αυτές που ενίοτε μας ενοχλούν όταν χρησιμοποιούμε τις - συνήθως δωρεάν - εφαρμογές που αποκτούμε από το App Store, η Apple τις... συγκέντρωσε όλες σε μία εφαρμογή, η οποία υποτίθεται πως χρησιμεύει (;) ως κατάλογος επίδειξης του τί μπορεί να κάνει το σύστημα διαχείρισης banner της, το iAd. Εκτός από... 500 ή 1000 ανθρώπους παγκοσμίως, όμως, που δουλεύουν σε διαφημιστικές και θέλουν να έχουν μια ιδέα των banner σε apps, η iAd Gallery έχει μηδενικό ενδιαφέρον για οποιονδήποτε άλλον χρήστη. Αν αυτήν την εφαρμογή είχε υποβάλλει οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, θα... "είχε κοπεί" με συνοπτικές διαδικασίες. Γνωμικά για καρπούζια και μαχαίρια δεν χρειάζονται καν υπενθύμιση...

Υπενθύμιση, επίσης, δεν χρειάζονται οι gamers σχετικά με το ποιά είναι η Epic και πόσο σημαντική είναι στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης. Η δημιουργός των Unreal και Gears of War προωθεί και πωλεί την Unreal Engine, ένα από τα πιο δημοφιλή σετ εργαλείων για τη δημιουργία games σε όλα σχεδόν τα φορμά. Το Infinity Blade, ο πρώτος της τίτλος για iPhone και iPad, παραμένει το πιο εντυπωσιακό mobile game αυτή τη στιγμή. Ε, τα δύο κορυφαία στελέχη της Epic λοιπόν, ο Mark Rein και ο Tim Sweeney, πρόσφατα ερωτηθέντες δεν απέκλεισαν μεν την πιθανότητα ενός Infinity Blade για κινητά Android, όμως υπογράμμισαν πως το όλο οικοσύστημα του λειτουργικού της Google δεν έχει ακόμη αποκτήσει αρκετή ομοιογένεια ώστε να φιλοξενήσει έναν τίτλο αυτών των προδιαγραφών. Έχουν φυσικά δίκιο. Κινητά Android υψηλού επιπέδου, με ισχυρό επεξεργαστή και υποσύστημα γραφικών - όπως το Tegra 2 της nVidia - μόλις τώρα εμφανίζονται στην αγορά. Και μέχρι να υπάρξει ένας minimum αριθμός κατόχων τέτοιων συσκευών, ώστε να έχει νόημα ένα Android Infinity Blade... είπε κανείς κάτι για 2012...;

Μιλώντας για games και 2012, άλλωστε, με ανυπομονησία περιμένουμε να δούμε τί θα ανακοινώσει η Capcom στην εκδήλωση Captivate της επόμενης εβδομάδας. Γνωρίζουμε ήδη για το εμπλουτισμένο Super Street Fighter IV (κι ελπίζουμε σε έκδοση για PC), γνωρίζουμε για το Azura's Wrath και το Street Fighter X Tekken, γνωρίζουμε για τα δύο Resident Evil του Nintendo 3DS... αλλά υπάρχει ανακοινωμένα και ένας έκτος, απολύτως άγνωστος τίτλος. Η ιαπωνική εταιρεία έχει φτιάξει ένα teaser site με τα αρχικά "DD" γι' αυτόν, αλλά δεν έχει γνωστοποιήσει απολύτως τίποτε - προφανώς για να ωθήσει το σασπένς της σχετικής αποκάλυψης στα ύψη. Αφού... Daredevil αποκλείεται να λέγεται ο τίτλος, και το... Double Dragon δεν ανήκει στην Capcom για να περιμένουμε remake, ίσως πρόκειται όντως για το Dragon's Dogma, ένα όνομα του οποίου τα δικαιώματα η Capcom κατοχύρωσε πέρυσι χωρίς να συσχετίσει κανένα στοιχείο με αυτό. Στις 13 Απρίλη θα μάθουμε, ανάμεσα στα άλλα, λεπτομέρειες και για το συγκεκριμένο. Υπομονή!

Και κάτι τελευταίο - για σήμερα - που ελπίζουμε όχι μόνο να ενδιαφέρει, αλλά και να εμπνεύσει τους απανταχού gamers. Και όχι μόνο. Η Sony, μερικές ημέρες μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το tsunami που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα στην Ιαπωνία και τόση ανησυχία παγκοσμίως, διοργάνωσε ένα απλό σύστημα συνεισφοράς σε μία δωρεά για τους πληγέντες, που αξιοποιεί το PlayStation Network. Οι κάτοχοι PS3 μπορούν μέσω του προφίλ τους στο PSN να μεταφέρουν χρήματα σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό, ο οποίος θα διατεθεί σε βοήθεια των κατοίκων των περιοχών που έπληξε ο σεισμός. Η Sony έκανε την έκκληση και οι gamers ανταποκρίθηκαν: 1.3 εκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής μέχρι στιγμής, πολύ περισσότερα απ' όσα συνεισέφεραν πολλές μεγάλες πολυεθνικές που μπορούμε να κατονομάσουμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουν, όπως ελπίζουμε και να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για όλους τους οργανισμούς και φορείς που διαθέτουν πόρους, αλλά όχι διάθεση να βοηθήσουν. Ορίστε μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ