Razer Electra

Μεγάλα, εντυπωσιακά, τίμια

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €60,00

Εταιρία: Razer
Διανομή: Zegetron

Είναι, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν το δει κανείς, αληθινά... εκπληκτικό το πόσο πολύ ο κόσμος συνεχίζει να υποτιμά σήμερα την ποιοτική απόδοση του ήχου που εισπράττει σε μουσική, ταινίες και games. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στον στερεοφωνικό ήχο της τηλεόρασης του σαλονιού (σε τελική ανάλυση δεν μπορούν ή θέλουν όλοι να "στήσουν" ένα σετ home cinema στο καθιστικό), όσο σε αυτόν που αποδίδουν τα, συνήθως βασικού επιπέδου, συνοδευτικά ή φθηνά ακουστικά. Η Razer μπορεί να εστιάζει κυρίως στα περιφερειακά για PC, όμως δείχνει να γνωρίζει πόσους "πόντους ψυχαγωγίας" μπορεί να προσθέσει ένα καλό ζευγάρι ακουστικά σε ένα video game, μία ταινία ή ένα απλό μουσικό κομμάτι. Και έχει πρόταση γι' αυτό. Το όνομά της, δε, ελληνικότατο: Electra.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ακουστικών με... ιδιαίτερο, ομολογουμένως, χαρακτήρα. Ο τολμηρός σχεδιασμός τους ίσως δεν θα αρέσει σε όλους: το φλούο λαχανί, χρώμα-κατατεθέν της Razer, παραπέμπει σε ακουστικά ειδικά για PC gamers, όμως τα Electra θυμίζουν παράλληλα και ακουστικά για... DJ, με τη μαλακή επένδυση από δερματίνη στην εσωτερική τους πλευρά και την ρυθμίσιμη μαύρη "γέφυρα" που τα στηρίζει. Το βέβαιο είναι πως, τόσο λόγω design όσο και λόγω μεγέθους, είναι πρακτικά... αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα - λόγος για τον οποίο το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθούν περισσότερο στο σπίτι παρά π.χ. με ένα smartphone ή player στο Μετρό.

Η Razer έχει φροντίσει, πάντως, ώστε λειτουργικά τα Electra να μπορούν να εκπληρώσουν όλες τις αποστολές: τόσο την "απλή" απόδοση ήχου από πηγές όλων των ειδών, όσο και την ακρόαση/φωνητική επικοινωνία που αναλαμβάνουν τα εξειδικευμένα ακουστικά για gaming. H εταιρεία έχει συμπεριλάβει δύο διαφορετικά καλώδια σύνδεσης με συσκευές: ένα τυπικό "καρφάκι" των 3.5 χιλιοστών για στερεοφωνικό ήχο, και ένα ακόμη, επίσης 3.5 χιλιοστών αλλά με υποστήριξη και για το συνοδευτικό μικρόφωνο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μιλά και να ακούει ταυτόχρονα παίζοντας. Σημείο που αξίζει αναφοράς: για το δεύτερο αυτό καλώδιο, σε περίπτωση που η συσκευή - όπως π.χ. πολλά laptop - δεν υποστηρίζει "καρφάκι" τεσσάρων επαφών, θα χρειαστεί αναγκαστικά προσαρμογέας σε διπλό βύσμα τριών επαφών. Δεν κοστίζει πολύ ένας τέτοιος, γι' αυτό και θεωρούμε πως η Razer θα μπορούσε να τον είχε συμπεριλάβει στη συσκευασία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ