Samsung Galaxy Note III

Πρίγκιπας πια, όχι απαραίτητα... βασιλιάς

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €799,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Το... αιώνιο ερώτημα του αν είναι οι ανάγκες του κοινού αυτές που καθοδηγούν τις εταιρείες τεχνολογίας ή αν είναι το marketing των εταιρειών αυτό που κατευθύνει το κοινό, δεν έχει ακόμη απαντηθεί ικανοποιητικά. Το φαινόμενο των phablets, πάντως, δηλαδή των κινητών που έχουν τόσο μεγάλη οθόνη ώστε να πλησιάζουν πια σε μέγεθος τα μικρά tablets, δεν... βοήθησε σε καμία περίπτωση στην εξεύρεση της απάντησης! Όπως και να έχει το πράγμα, αφού υπάρχουν πλέον αρκετά τέτοια smartphones στην αγορά ώστε να συνθέτουν δική τους κατηγορία, έχει νόημα ν' αναζητά κανείς το καλύτερο από αυτά - και η Samsung με τα Galaxy Note θέτει πάντα υποψηφιότητα για τη σχετική διάκριση. Είναι το 3ο κατά σειρά τέτοιο μοντέλο, όντως το καλύτερο;

Τουλάχιστον "στα χαρτιά", δείχνει να είναι. Και υψηλότερης ανάλυσης, μεγαλύτερη οθόνη έχει, και σημαντικά ταχύτερο επεξεργαστή, και 3 GB μνήμης λειτουργίας (περισσότερη από κάθε άλλο smartphone αυτή τη στιγμή), και κύρια κάμερα των 13 Megapixel (χωρίς οπτική σταθεροποίηση παραδόξως). H έκδοση του λειτουργικού Android που προσφέρει είναι η επακρώς "φρέσκια" 4.3, προσφέρει το ταχύτερο δυνατό Wi-Fi (έκδοση AC) και μεγάλη μπαταρία, διατηρεί δε και τη θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου. Η έκδοση που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά προσφέρεται με 32 GB αποθηκευτικού χώρου (τα 8 από αυτά όμως δεν είναι αξιοποιήσιμα) και με γνώμονα τα... τεχνικά charts δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 κορυφαία της κατηγορίας του, με άνεση.

Το πρόβλημα είναι πως το πόσο καλύτερο είναι το Galaxy Note III από το ΙΙ επί του πρακτέου δεν το "εισπράττει" κανείς όσο οι τεχνικές προδιαγραφές θα υπονοούσαν. Είναι "ίδια γεύση" στην αίσθηση της χρήσης και, ενώ δικαίως η Samsung προβάλλει ως κύριο χαρακτηριστικό του το ενσωματωμένο πενάκι ως καταδεικτικό (και τις κατάλληλα διαμορφωμένες συνοδευτικές εφαρμογές), ο τρόπος αυτός χειρισμού τελικά δεν αξιοποιείται σε καθημερινή βάση - παρά μόνο από εκείνους που θα αγόραζαν μία συσκευή επί τούτου για να "γράφουν" πάνω στην οθόνη της με το πενάκι. Γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα στην ερώτηση: αυτοί οι άνθρωποι δεν θα προτιμούσαν μια συσκευή με οθόνη σημαντικά μεγαλύτερη των 5.7 ιντσών; Λέμε τώρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ