Samsung Galaxy S4 Active

Ανθεκτικότερη εκδοχή του επιτυχημένου αρχικού - η γνώμη μας;

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €659,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Μπορεί να πει κανείς ό,τι θέλει για την κορεάτικη εταιρεία, δεν μπορεί ωστόσο να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Samsung με τη στρατηγική της... ομοβροντίας μοντέλων smartphones και tablets κάθε χρόνο, έχει δει αποτελέσματα. Απτά. Καμία έκπληξη, λοιπόν, που και φέτος η "ναυαρχίδα" της στα κινητά με Android, το Galaxy S4, δεν κυκλοφορεί σε μία μόνο αλλά σε 5 διαφορετικές εκδοχές. Την πρώτη και δημοφιλέστερη την έχουμε ήδη παρουσιάσει, υπάρχει ωστόσο και η Mini (με μειωμένης δυναμικής τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά παρόμοιο σχεδιασμό), η Active (σχεδιασμένη για... περιπετειώδη ζωή και κακομεταχείριση), η Zoom (με έμφαση στις φωτογραφικές λειτουργίες), καθώς και η LTE-A (με ταχύτερο επεξεργαστή και πρόσβαση σε δίκτυα τηλεφωνίας 4G+... η οποία όμως δεν θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα στην Ευρώπη). Είχαμε την ευκαιρία να συζήσουμε μερικές ημέρες με την νέα Active - και οι εντυπώσεις μας, ακολουθούν.

Το S4 Active η αλήθεια είναι πως "κερδίζει τις εντυπώσεις" κατά πολύ ευκολότερα απ' ότι ο "απλός" αδελφός του: το πίσω μέρος του συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, έχει όμως υφή ματ και "πειστικότερης" αίσθησης, χάρις και στα σκληρά, ελαστικά "σαγρέ" άκρα στο πάνω και κάτω μέρος του. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένα και τα πλάγια πλήκτρα ενεργοποίησης και έντασης του ήχου, τα οποία - σε συνδυασμό με το μεταλλικό περιφερειακό πλαίσιο - όντως δίνουν την εντύπωση της... "σκληροτράχηλης" συσκευής. Όσο μπορεί να είναι τέτοια, βέβαια, μια συσκευή που όλη της η πρόσοψη είναι... οθόνη! Η συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του S4 Active είναι πολύ καλή και, ίσως λόγω του ελαφρώς αυξημένου του μεγέθους και βάρους, έχει σταθερότερο "κράτημα" απ' ότι θυμόμαστε να έχει το αρχικό μοντέλο. Σαφέστατα θετικό.

Μιλώντας για το αρχικό μοντέλο, όλα του σχεδόν τα ισχυρά χαρακτηριστικά του - αυτά που το καθιστούν το δυνατότερο smartphone με Andoid της αγοράς αυτή τη στιγμή - είναι παρόντα και στο Active: ο τετραπύρηνος Qualcomm που αγγίζει τα 2 GHz, τα 2 GB μνήμης, η οθόνη 5 ιντσών και ανάλυσης 1080 γραμμών, είναι όλα εδώ. Η έκδοση του Android παραμένει η 4.2.2 (η 4.3 μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε άλλωστε), ενώ παρούσες είναι και όλες οι πρόσθετες εφαρμογές και ευκολίες που η Samsung είχε ενσωματώσει με τη μορφή software στο λειτουργικό, ώστε να προσφέρει στο κινητό της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η γνώμη μας συνεχίζει να είναι αυτή που ισχύει και για το HTC One - με άλλα λόγια προτιμούμε το "αγνό" Android χωρίς προσθήκες - όμως είναι πολύ πιθανό πως κάποιες από τις πολλαπλές αυτές extra λειτουργίες θα "βρουν το κοινό τους" ανάμεσα στους επίδοξους κατόχους ενός S4 Active.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ