Διαθέσιμο το update του Xbox 360

Πληθώρα βελτιώσεων ή προσθηκών από τη Microsoft

Ο Νοέμβριος μόλις ξεκινά και η αμερικανική εταιρεία, πιστή στην παράδοση που την θέλει να προσφέρει μία μεγάλη αναβάθμιση στο λειτουργικό του Xbox 360 την άνοιξη και μία το φθινόπωρο, πριν από λίγες ώρες διέθεσε στο πλατύ κοινό το νέο update του Dashboard για το σύστημά της. Το συγκεκριμένο είναι κατά τι σημαντικότερο από προηγούμενα, καθώς είναι αυτό που προετοιμάζει όλα τα Xbox 360 για τη διάθεση του περιφερειακού ανίχνευσης κίνησης της Microsoft, του Kinect, το οποίο απέχει ημέρες πια από τα καταστήματα. Εκτός από αυτό, πάντως, υπάρχει και μία σειρά από άλλες βελτιώσεις και προσθήκες που αξίζουν αναφοράς.

Κάποια από τα νέα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στη συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού δυστυχώς δεν αφορούν στο ελληνικό κοινό - π.χ. η ενσωμάτωση τηλεοπτικών προγραμμάτων του καναλιού ESPN ή η αξιοποίηση της συνδρομής Zune Pass μέσα από το Dashboard - άλλα όμως είναι σαφώς σημαντικά και για μας. Ο ανασχεδιασμός του όλου περιβάλλοντος χειρισμού του Xbox 360, για παράδειγμα, είναι απλούστερος και περισσότερο μοντέρνος, αλλά και ταχύτερος στη μετάβαση από τη μία ενότητα ενεργειών στην άλλη και περισσότερο εύχρηστος στην εύρεση συγκεκριμένων πραγμάτων που ο χρήστης αναζητά. Βελτιωμένη παρουσιάζεται η μετάδοση του ήχου στις Δικτυακές συνομιλίες κατά την διάρκεια των games, η εισαγωγή κειμένου με το εικονικό πληκτρολόγιο, αλλά και η σύνδεση με ασύρματα δίκτυα γύρω από το Xbox 360 που χρησιμοποιεί ο παίκτης.

Άλλες βελτιώσεις αφορούν στην ευκολότερη ρύθμιση των περιορισμών θέασης περιεχομένου από ανηλίκους, στην ακριβέστερη πλοήγηση μέσα από το πολυπληθές περιεχόμενο του Xbox Live Marketplace, καθώς και στην επεξεργασία οποιαδήποτε στιγμή της μορφής του Avatar και του GamerTag του κάθε παίκτη. Το νέο update έχει τον χαρακτήρα του υποχρεωτικού (το Xbox 360 ορθώς δεν αφήνει επιλογή στον κάτοχό του σχετικά με το αν θέλει να το εγκαταστήσει ή όχι) και θα μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από αυτό μαζί με τη συνολική αναφορά μας στο Kinect, αφού ο χειρισμός του ανανεωμένου Dashboard γίνεται και με αυτό, μέσω κατάλληλων κινήσεων του χρήστη... στον αέρα (!). Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ