GameOn 2.0: Το φωτορεπορτάζ

Τί μπορεί να βρει κανείς στην μεγαλύτερη έκθεση για το gaming;

Για την GameOn 2.0, τη μεγαλύτερη έκθεση με θέμα τα video games που έχει ποτέ διοργανωθεί στη χώρα μας, έχουμε κάνει λόγο αναλυτικά και στο παρελθόν. Με τη χρονική παράταση που έχει πάρει έως το τέλος Φεβρουαρίου- λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε κατά τον πρώτο μήνα διεξαγωγής της - ακόμη περισσότερος κόσμος θα έχει την ευκαιρία να την επισκεφθεί. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μια σειρά από στιγμιότυπα από τους χώρους της GameOn 2.0 και τα εκθέματα - ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα - με φωτογραφίες που συλλάβαμε στην ειδική ξενάγηση που η διοργανώτρια εταιρεία είχε κάνει για τον Τύπο. Γεύση μικρή, όπως είπαμε, απλώς για να έχει κάθε φίλος και φίλη του Αθηνόραμα Digital μια ιδέα του τί προσφέρεται στη GameOn 2.0. Για να δούμε!



Από την είσοδο της έκθεσης κιόλας προϊδεάζεται κανείς για το ταξίδι στον χρόνο που τον περιμένει: η γραμματοσειρά, τα παστέλ χρώματα, όλα... μυρίζουν 80s!



Οι χώροι της έκθεσης είναι ευμεγέθεις και άνετοι - σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι επισκέπτες της μπορούν να παίξουν όλα τα games της δωρεάν και... δύσκολα απολαμβάνεις τη νοσταλγία στριμωγμένος!



Πολλά arcade παιχνίδια εκτίθενται στην σύγχρονη εκδοχή τους, άλλα στην... original, αυτή με τα αυθεντικά συνοδευτικά χειριστήρια. Για να διαπιστώνουν κι οι νεότεροι πως δεν είχαμε στη διάθεσή μας πάντα τόσο άνετα joypad όσο τα DualShock!



Το περίφημο Famicom της Nintendo - φυσικά στην ιαπωνική εκδοχή του. Όχι απλώς συλλεκτικό, αλλά ιστορικό "κομμάτι"...


Παρόντα, έστω κι αν δεν είναι... αυστηρά video games, και μερικά "φλιπεράκια". Όχι παράλογο. Όταν χάναμε στα coin-ops, εκεί ξεσπάγαμε συνήθως!



Χαρακτηριστικό δείγμα από games με πολλά χρόνια διαφορά μεταξύ τους - ενίοτε ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσει κανείς πόση πρόοδος έχει σημειωθεί σε μία μορφή διασκέδασης που μετρά ουσιαστικά 30 χρόνια διαδρομής μόνο.



Οι φορητές παιχνιδομηχανές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την GameOn 2.0, έστω και ως εκθέματα μόνο. Είναι κομμάτι της ιστορίας του gaming, κι ας μην προσφέρονται για παιχνίδι στα πλαίσια μιας έκθεσης.



Και το έκθεμα που δεν μπορεί να βρει κανείς πουθενά αλλού, όσους... φίλους συλλέκτες ιστορικών games κι αν έχει: η VirtuaSphere. Μπαίνεις μέσα της και αλληλεπιδράς με games που αντιδρούν στην κίνησή σου. Επόμενη στάση: το... Holodeck!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ