Lara Croft... Μαΐων 25

Τα Tomb Raider συμπληρώνουν διαδρομή ενός τετάρτου του αιώνα, οι Square Enix και Crystal Dynamics γιορτάζουν

Είτε ήταν κανείς παρών στην πρεμιέρα της Lara Croft το μακρινό 1996 και θυμάται το... γωνιώδες μπούστο της με τα ελάχιστα πολύγωνα, είτε έχει διαβάσει απλώς για όλα αυτά σε κάποιο δημοσιογραφικό αφιέρωμα ή αναδρομή, αν ασχολείται με τα video games είναι πρακτικά βέβαιο πως γνωρίζει την σειρά των Tomb Raider. Είναι πιθανό να έχει παίξει και κάποιο από αυτά, τα παλιότερα ή νεότερα της "επανεκκίνησης" που έγινε με τα τελευταία τρία Tomb Raider. Ε, η σέξι βρετανίδα τυχοδιώκτρια γίνεται φέτος 25 ετών - ναι, προσπαθούμε να μην πολυσκεφτόμαστε τί σημαίνει αυτό για... την δική μας ηλικία - και η εκδότρια εταιρεία των TR, η Square Enix, καθώς και η δημιουργός των πιο πρόσφατων, η Crystal Dynamics, σχεδιάζουν να γιορτάσουν αυτό το ορόσημο με διάφορους τρόπους σε όλη την διάρκεια του 2021.

Πρώτον κι αρχή, οι δύο εταιρείες έχουν δημιουργήσει ένα νέο επετειακό website το οποίο θα ενημερώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο σχετικό με την πορεία της Lara Croft από το 1996 μέχρι σήμερα. Οι Square Enix και Crystal Dynamics υπόσχονται επίσης "αναλυτικά αφιερώματα σε κάθε ένα από τα games της σειράς, συνεντεύξεις με τους δημιουργούς, δραστηριότητες για την κοινότητα των TR και άλλα πολλά". Τα παραπάνω θα προσφέρονται τόσο μέσα από το προαναφερθέν επετειακό website όσο και μέσα από τα επίσημα κανάλια των Tomb Raider στα social media.

Υπάρχουν άλλωστε όλα εκείνα στα οποία έχουν να προσβλέπουν οι απανταχού θαυμαστές της Lara Croft, όχι μόνο όλα εκείνα που έχουν να αναπολούν. Γνωρίζουμε ήδη πως βρίσκεται υπό ανάπτυξη ο επόμενος τίτλος Tomb Raider - ο οποίος θα επιδιώξει να ενοποιήσει το σεναριακό υπόβαθρο των αρχικών τίτλων με αυτό των νεότερων της "επανεκκίνησης" - αλλά στο Web "ακούγονται ψίθυροι" τόσο για remake, όσο και για... remix παλαιότερων TR για τα νέα PlayStation και Xbox. Λόγος γίνεται, επίσης, για πιθανό τίτλο που σχετίζεται με την επόμενη ταινία Tomb Raider ή ακόμη και με την επερχόμενη τηλεοπτική σειρά της Netflix που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Οι Square Enix και Crystal Dynamics υπόσχονται πως θα έχουμε ενημέρωση σχετική μέσα στους επόμενους μήνες, έστω κι αν ο επόμενος τίτλος Tomb Raider δεν κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Εμείς, πάντως, για μία νέα περιπέτεια της Lara Croft σε ανάλυση 4Κ/60 HDR δηλώνουμε... παραπάνω από έτοιμοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ