PS5: για πρώτη φορά κάτω από τα €400

Το σύστημα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας της Sony σε μειωμένη τιμή μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προσφορές και σε κορυφαία games του PlayStation Store

Μία... απρόσμενη αλλά σαφώς ευπρόσδεκτη προωθητική ενέργεια ξεκινά σήμερα η Sony, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να αποκτήσει το PlayStation5 (το νεότερο μοντέλο που η αγορά αποκαλεί "PS5 Slim") σε ευδιάκριτα χαμηλότερη τιμή. Μέχρις εξάντλησης των διαθέσιμων αποθεμάτων και τα δύο μοντέλα PS5 - δηλαδή τόσο αυτό με το ενσωματωμένο UHD Blu-day drive όσο και η Digital Edition που το στερείται - θα πωλούνται με τιμή μειωμένη κατά €50. Η προωθητική αυτή ενέργεια θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων και καταστήματα λιανικής της χώρας.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή τη φορά πολύ περισσότερο ενδιαφέρον έχει φυσικά το PS5 Digital Edition, καθώς με αυτήν την μείωση τιμής βρίσκεται για πρώτη φορά "κάτω από το ψυχολογικό όριο" των €400: στα €399 και με αποθηκευτικό χώρο του 1TB, είναι η συνολικά καλύτερη επιλογή της αγοράς αυτήν την στιγμή για video games και η πλέον ασφαλής επένδυση για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά στην υποστήριξη με νέα games απ' όλες τις μεγάλες εκδότριες εταιρείες του χώρου. Αντίστοιχη μείωση τιμής έχουν δεχθεί και οι άλλες εμπορικές εκδοχές των PS5, όπως π.χ. αυτή της Digital Edition με δεύτερο χειριστήριο (στα €459 από €509) και της "πλήρους" έκδοσης με δεύτερο χειριστήριο (στα €559 από €609), όμως είναι γεγονός ότι τα €399 παραμένουν το σημαντικότερο επιχείρημα της συγκεκριμένης προσφοράς.

Με αυτό το ποσό αποκτά κανείς άμεση πρόσβαση σε σχεδόν 9.000 games - αφού το PS5 είναι συμβατό με το σύνολο πρακτικά της βιβλιοθήκης τίτλων του PS4 - διαθέσιμων απευθείας μέσα από το PlayStation Store. Διατηρεί, άλλωστε, πάντοτε την επιλογή να προσθέσει σε δεύτερο χρόνο το drive οπτικών δίσκων αν θέλει να αξιοποιήσει το PS5 του για να παρακολουθεί ταινίες σε Blu-ray/UltraHD Blu-ray ή για να αγοράζει games και σε υλική μορφή.

Θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να προσφέρει η Sony φέτος PlayStation5 σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν - ακόμη και στο πλαίσιο της Black Friday/Cyber Monday - οπότε για το σημαντικό ποσοστό των παικτών PlayStation που είχαν παραμείνει τα προηγούμενα χρόνια στο PS4/PS4 Pro και σκοπεύουν να αγοράζουν τα games τους από το PS Store, τα €399... μάλλον είναι η ευκαιρία που περίμεναν.

Παράλληλα με αυτήν την προσφορά η Sony έχει σε εξέλιξη και προωθητική ενέργεια στο PlayStation Store, την Big Games Big Deals: εκεί προσφέρει μεγάλο αριθμό εμπορικά επιτυχημένων τίτλων για PS4/PS5 με σημαντική έκπτωση που κυμαίνεται ανάμεσα στο 25% και το 75%. Τόσο μεγάλες εκπτώσεις διαμορφώνουν την τιμή πολλών τίτλων στο επίπεδο των €9.99, τις περισσότερο αξιοπρόσεκτες όμως επιλογές τις συναντήσαμε αυτή τη φορά ανάμεσα στα €19.99 και στα €39.99, όπου βρίσκονται ορισμένες από τις δημοφιλέστερες παραγωγές των τελευταίων ετών για PlayStation.

Ο κατάλογος βρίσκεται σε αυτήν την σελίδα - τον ρυθμίσαμε ώστε να εμφανίζει τα πλήρη games, αλλά στο πλαίσιο της ίδιας ενέργειας υπάγονται και επεκτάσεις περιεχομένου ή έξτρα υλικό. Η προωθητική αυτή ενέργεια θα διαρκέσει μέχρι και τις 9/10, οπότε οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που ενδεχομένως θα αποκτήσουν τις επόμενες ημέρες το πρώτο τους PS5... ξέρουν τί είναι καλή ιδέα να κάνουν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ